Girona i Salt En Comú Podem volen aconseguir la cessió d’habitatges de la Sareb

Veuen necessària una coordinació a nivell d’àrea metropolitana per abordar la situació

Aconseguir que els habitatges propietat de Sareb passin a mans dels ajuntaments. Aquesta és la mesura en matèria d’habitatge que comparteixen Girona i Salt En Comú Podem. És el motiu pel qual aquest matí els candidats d’En Comú Podem a les alcaldies de Girona i Salt, Eugènia Pascual i Tarek Cheriha, han comparegut davant el ‘Bloc Salt’, actualment propietat de la Sareb.

“Recordem que els pisos de la Sareb provenen de la crisi del 2007, cal aconseguir la seva cessió als ajuntaments”, ha dit Pascual. Per la seva banda, Cheriha ha explicat que l’objectiu a Salt és que “pisos com els del Bloc Salt passin a formar part del parc públic d’habitatge, que caldria duplicar o triplicar a curt termini”.

L’habitatge és una de les prioritats programàtiques de les candidatures d’En Comú Podem a Girona i Salt. Per aquest motiu s’estan treballant de forma conjunta propostes des d’una perspectiva metropolitana. “És important que les mesures sobre habitatge siguin metropolitanes perquè, per exemple, una limitació dels pisos turístics a Girona només s’aconseguiria traslladar el problema als municipis veïns com Salt”, ha explicat Pascual.

La mesura prioritària a ambdós municipis és, però, l’ampliació del parc d’habitatge públic. Pascual ha lamentat que “a Girona només tenim un parc d’uns 200 habitatges de protecció oficial i portem 12 anys sense haver-ne construït cap”.

A Salt, la situació no és gaire diferent, però amb una demanda molt elevada de sol·licitants vulnerables. “Actualment a Salt hi ha uns 1.000 sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial i un parc d’una mica més de 300 habitatges. És prioritari augmentar aquest parc fins a cobrir la demanda de protecció oficial de sol·licitants vulnerables”, ha explicat Cheriha.

Pascual i Cheriha han mencionat l’exemple de Barcelona per sentenciar que els ajuntaments no es poden escudar en la manca de competències per deixar persones sense llar. “Cal ser valents, imaginatius i treballar en xarxa per fer viable que aquests habitatges es posin en mans de les persones que els necessiten”, ha sentenciat Pascual.