Matinada de focs provocats a una vintena de contenidors i un cotxe a Girona i Salt

Els incendis han tingut lloc en el transcurs d'una hora i mitja

Els Bombers de la Generalitat han viscut una matinada intensa a Salt i Girona, on han hagut de respondre a un total de 17 avisos per incendis urbans, la majoria d'ells relacionats amb la crema de contenidors. Els incidents s'han produït principalment al centre de Salt i al barri de Santa Eugènia de Girona.

El primer avís va arribar a les 00:57h i a partir d'aquell moment, els Bombers han hagut de respondre a un seguit de situacions simultànies. Un dels focus d'incendi més importants va ser al passeig Països Catalans, on van rebre un avís en el mateix moment en què en van rebre un altre al número 20 del carrer Anselm Clavé.

En qüestió de minuts, també van haver de desplaçar-se fins al carrer Pep Ventura, on un cotxe va quedar envoltat per les flames. En aquest cas, van ser necessàries dues dotacions per controlar l'incendi. A més, van respondre a altres incidents al carrer Major, als números 320 i 9, on també hi havia contenidors en flames. Altres zones afectades van ser el carrer de la Morenenta, el carrer Dr. Castany cantonada amb el carrer Pau Masó i l'Àngel Guimerà, número 36, entre d'altres.

Cal destacar que a 2 minuts de l'una de la matinada, els Bombers van intervenir en un incendi al carrer Major que no només afectava un contenidor, sinó que les flames van acabar afectant una porta d'un edifici abandonat.

Al barri de Sant Eugènia de Girona, a la plaça del Barco, també es va declarar un incendi de contenidors quan faltaven 3 minuts per l'una. Dos minuts després, van rebre un altre avís a la Travessia de Santa Eugènia.

Cap a la 1:25 hores, es van produir tres incendis simultanis més, aquesta vegada a Salt, que van afectar de nou el passeig Països Catalans, el carrer Anselm Clavé i el carrer Major.

L'última actuació dels Bombers va ser a la 1:27 hores, on van haver de controlar l'incendi de dos contenidors al carrer Ramon i Cajal.