26 dotacions dels Bombers treballen en un incendi prop del camp de golf de Peralada

Les flames es mouen empeses per la tramuntana

ACTUALITZAT 21:00h | Fins a un total de 26 dotacions de Bombers de la Generalitat estan treballant des de les 17:30 hores d'aquesta tarda en un incendi de rostolls que s'ha declarat a prop del camp de golf de Peralada (Alt Empordà). Les flames s'estan estenent ràpidament a causa de la forta tramuntana que està bufant a la zona.

El foc ha començat a prop de les instal·lacions del camp de golf i s'estan movent en direcció contrària a la localitat, afectant especialment marges, camps de sembrat i rostoll. Els Bombers han concentrat els seus esforços en el flanc esquerre de l'incendi, que és on es concentra la flama activa. Afortunadament, el flanc dret ja no corre.

Per prevenir possibles danys, els Bombers han hagut de protegir una granja de porcs que es troba a prop de les flames. Per aconseguir apagar l'incendi, s'estan utilitzant tres mitjans aeris i 23 de terrestres. Els bombers per aire estan remullant la zona, mentre que les dotacions terrestres treballen en la extinció de les flames.

De moment, no s'ha informat de cap ferit en l'incident. No obstant, l'incendi està generant una gran columna de fum que es pot observar des de diversos punts de la comarca. Per això, les autoritats han recomanat als veïns de la zona que tanquin portes i finestres per evitar inhalar el fum.

Els Bombers han donat per estabilitzat el foc a les 19:54h i han informat que ha afectat un total de 18 hectàrees segons dades dels Agents Rurals que serien de rostolls i sembrats a més de bales de palla que han fet que el fum es pogués veure des de molts quilòmetres de distància.

Uns treballs amb maquinària agrícola serien la causa de l'incendi.