ERC vol crear un nou barri a l'entorn del futur Trueta amb 2.000 habitatges

Quim Ayats assegura que la zona del Mas Xirgu s'ha "d'aprofitar"

El candidat d'ERC per Girona, Quim Ayats, proposa crear un nou barri a la ciutat a través del desenvolupament i actualització de Mas Xirgu. “El sector té un potencial extraordinari per a construir-hi uns 2.000 habitatges, 600 dels quals socials, amb els seus corresponents equipaments sanitaris, educatius, veïnals, espais verds i comerços”, assegura el candidat republicà.

Esquerra Republicana de Girona ha fet avui aquesta proposta davant un dels grans reptes que té la ciutat, que és l’habitatge. “És necessari fer urbanisme per general sòl residencial a Girona i garantir així l’accés a un habitatge digne per a tothom”, afirma l’alcaldable Quim Ayats, que demana avançar-se a l’oportunitat que ofereix el projecte de construcció del nou hospital Josep Trueta.

“Hem d’aprofitar la necessària actualització de tota la zona del seu voltant, com és la zona de Mas Xirgu. Vull recordar que aquest polígon es va dissenyar al 1981, i ara mateix manté usos completament obsolets, amb naus abandonades i solars mai edifica, i això cal treballar-ho des d’ara”, sosté el vicealcalde de Girona. 

Per a Esquerra Republicana, amb aquest nou barri es dignificaria una de les entrades de Girona, creant una connexió més agradable amb Vilablareix pels vianants i els ciclistes, començant a crear un continu entre ciutats veïnes de l’àrea urbana.

Per això, l’alcaldable Quim Ayats es compromet a modificar els plans urbanístics, que es mantenen intactes des de fa més de 20 anys. També es compromet a treballar “braç a braç amb la Generalitat per fer promocions conjuntes d’habitatge públic aquí Mas Xirgu, com ja hem demostrat a altres zones de Girona. Així com també, treballarem amb pactes amb la iniciativa privada per construir conjuntament habitatge”. “El 28 de maig, fem un pas endavant, fem un nou barri a Girona”, conclou Quim Ayats.