Paneque (PSC) vol impulsar la feina dels regidors de barri i executar tots els projectes pressupostats

També pretén millorar l'eficiència dels processos interns a l'Ajuntament

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, planeja un Ajuntament molt més obert a la ciutadania i les seves necessitats, amb protagonisme del bon govern i amb un enfocament molt més sobre el terreny dels regidors de barri.

“Entra amb nosaltres a l’Ajuntament. Aquest ha de ser el titular de l’endemà que sigui alcaldessa de Girona i fer allò que és més revolucionari avui, que la gestió del dia a dia sigui excel·lent”. La candidata socialista ha explicat aquest matí amb la regidora i número tres de la llista, Bea Esporrín, que s’han de millorar alguns circuits interns del consistori per funcionar de manera més eficaç, més al costat de la gent i més ràpid a l’hora d’executar el pressupost municipal.

Paneque ha explicat que els darrers quatre anys “s’ha evidenciat un deteriorament dels serveis públics i de l’atenció a la ciutadania i s’ha vist com no hi havia ni un govern ni una organització enfocats a facilitar les gestions del dia a dia dels ciutadans i ciutadanes”.

La socialista ha posat exemples de queixes que ha recollit dels ciutadans durant els darrers anys, com el fet de no obtenir resposta als suggeriments o queixes a la bústia d’avisos de l’Ajuntament o no veure als carrers al regidor o regidora de barri un cop per setmana, com s’havia fet anteriorment. “Molta gent ha trobat que l’Ajuntament, en comptes de donar la cara a la ciutadania, més aviat s’amagava i que donava l‘esquena a aquesta gestió del dia a dia”, ha conclòs.

“Per tant, el nostre compromís és tornar a obrir de bat a bat les portes de l’Ajuntament per als ciutadans”, ha explicat. “Volem retornar a un servei molt acurat i d’atenció a les persones amb regidors i regidores de barris que realment tinguin responsabilitat i funcions de regidors de barri”, ha assenyalat l’alcaldable.

Paneque ha afegit que el seu govern comptaria també amb un govern tècnic del qual ja ha donat a conèixer el nom de l’arquitecta Olga Felip “com a persona encarregada de donar transversalitat a totes les polítiques vinculades a l’Agenda 2030, en qüestions, per exemple, de l’àmbit de transició ecològica o urbanístiques”. “Hi haurà altres persones que s’aniran incorporant a aquesta estructura tècnica que donarà suport als regidors i farà d’enllaç amb tota l’organització de la casa. La voluntat és canviar la propaganda per al treball a favor de la ciutadania”, ha explicat.

Per la seva banda, Esporrín ha explicat el “compromís per agilitzar tota l’acció del govern, tant  en l’atenció a la ciutadana –la ciutadania ha de veure que el govern se sent al seu costat- com també en l’àmbit intern, per augmentar la xifra actual paupèrrima d’inversió per habitant”. Sobre la millora a l’atenció a la ciutadania ha posat com a exemple les llargues cues de les persones que necessiten ser ateses a l’Ajuntament sense cita prèvia o situacions en què s’ha trigat mesos a donar resposta a requeriments fets per persones que necessitaven una resposta urgent.

Entre les accions susceptibles de millora, Esporrín també ha citat l’atenció als terminis de caducitat dels contractes. “Estarem atents a què no torni a passar el que ha passat en contractes com el de neteja, que no es va fer amb la diligència suficient i va estar aturat mesos i mesos. També s’han hagut de fer moltes revisions d’ofici, amb tot el temps que això suposa de treball del personal funcionari i  amb els perjudicis que suposa de cara al servei per la ciutadania”, ha explicat.

Per a Sílvia Paneque i Bea Esporrín també és fonamental poder millorar l’execució del pressupost municipal. “Tenim un dels IBI més cars d’Espanya, una pressió fiscal molt alta, i no és admissible que els recursos que captem dels ciutadans no reverteixin en la millora de la seva ciutat i es quedin al calaix dels anuncis mai fets realitat”, expliquen. A la vegada, Esporrín ha indicat la necessitat de fer un esforç amb relació a processos de participació municipals als quals ciutadans i entitats hi destinen temps i dedicació i que després han quedat “en no res”.

Com a exemples, ha citat la Taula de l’Aigua o el gran procés participatiu per al Pla Especial de la Devesa, que mai no s’ha fet, malgrat tots els diners i temps destinats. “Aquest exemple mostra -segons Sílvia Paneque- que un govern ha de tenir un projecte de futur, ha de saber mirar endavant amb il·lusió. I això fa molt temps que no funciona i que Girona mereix que l’Ajuntament funcioni”.