Figueres anuncia els guanyadors de les beques AGITA 2023

Els premis oscil·len entre els 4.500 i els 7.500 euros

El jurat de les Beques AGITA de Figueres (Alt Empordà) ha anunciat els projectes guanyadors de la convocatòria d'enguany. Les Beques AGITA tenen com a finalitat incentivar la creació, producció, exhibició i difusió de les arts contemporànies, així com fomentar la creativitat. El jurat ha valorat 46 projectes i ha proposat cinc com a guanyadors. Aquests són:

Tura Sanglas Sanz, que ha presentat un projecte escultòric en plata, on l'oxidació és part fonamental de les peces. Aquest projecte s'ha reconegut amb una beca de 7.000,00 euros.

Natàlia Perosa Soldera ha proposat un projecte pluridisciplinari, anomenat "Museo de la Extinción del Hombre Contemporáneo". Aquesta proposta, inspirada en els gabinets de curiositats i els museus etnològics europeus d'origen colonial, vol oferir una visita guiada per un museu de l'any 3000 DC. El projecte ha estat guardonat amb una beca de 6.500,00 euros.

Jordi Mitjà Punsí ha presentat "Too_Match", un llibre d'artista que parteix d'un arxiu de la revista Paris Match. A través de la selecció i categorització dels continguts de la publicació, Mitjà Punsí vol reflexionar sobre la idiosincràsia de les imatges i els textos que la conformen. El projecte ha estat reconegut amb una beca de 4.500,00 euros.

Mar Serinyà Gou ha presentat "Mesoderma balènica", un projecte multidisciplinari que proposa una immersió en les profunditats marines a través de la balena com a metàfora. La proposta vol connectar-nos amb el silenci del cosmos i fa referència als tres mars que conformen el nostre procés embrionari. El projecte ha estat guardonat amb una beca de 7.500,00 euros.

Finalment, Abel Moreno Pradas ha presentat "EDGE", un projecte que combina les arts escèniques, visuals i audiovisuals a través de la videodansa. Aquesta proposta vol reflexionar sobre la incomunicació, l'aïllament i la repressió. La coreografia esdevindrà un joc metafòric que representarà els límits als que ens enfrontem. El projecte ha rebut una beca de 7.500,00 euros.

Les Beques AGITA són un reconeixement als projectes artístics contemporanis que busquen la innovació i la creativitat. El jurat d'aquest any ha valorat la qualitat i originalitat de les propostes presentades, i ha destacat la importància de promoure l'art i la cultura en la societat actual.