Vidreres augmenta la freqüència de recollida de residus per evitar el ''turisme d'escombraries''

Molts veïns usuaris del porta a porta van a d'altres barris amb contenidors

L’Ajuntament de Vidreres (Selva) ha incrementat la freqüència de la recollida de residus en diversos barris del municipi amb l’objectiu de reduir el turisme d’escombraries que ha experimentat el poble des que va entrar en funcionament el nou sistema de recollida selectiva porta a porta.

El sistema de recollida, que ja s’ha implantat al nucli urbà, té com a objectiu fomentar la separació de residus a través de la recollida de forma individualitzada a cada habitatge. El desplegament del nou sistema s’està fent per fases, i està previst que s’estengui a Terrafortuna, Puigventós i la Goba passat l’estiu. En el cas d’Aiguaviva, per la complexitat del terreny, es preveu la instal·lació d’àrees d’aportació.

No obstant això, l’entrada en funcionament del nou sistema de recollida ha provocat un augment del turisme d’escombraries, sobretot en aquells barris on encara hi ha contenidors. Amb l’objectiu de reduir aquest fenomen, l’Ajuntament ha augmentat la freqüència de la recollida a Aiguaviva, Terrafortuna, Puigventós i la Goba. Aquest nou canvi en la freqüència va iniciar-se el passat cap de setmana, després que els veïns afectats fessin arribar les seves queixes al consistori.

Segons el regidor de l’àrea, Enric Gual, “des de la implantació del sistema Porta a Porta al nucli i als pobles veïns hem detectat un increment important en la quantitat de deixalles que es dipositen als contenidors de zones on encara no fan el porta a porta. Des de l’Ajuntament estem totalment en contra del turisme d’escombraries i una major freqüència, mentre esperem el desplegament del nou sistema a aquests punts, creiem que pot resoldre en bona part la problemàtica”.

Gual afegeix que “l’Ajuntament ha reaccionat ràpidament, establint aquests canvis tan ràpid com ha estat possible tot i comportar un esforç de mitjans i econòmic important. Creiem i entenem que és totalment necessari. A banda, estem oberts a qualsevol altra millora que pugui contribuir en la disminució de la problemàtica”.

Amb l’increment de la freqüència de la recollida de la fracció rebuig els caps de setmana, així com la recollida addicional de paper i cartró entre setmana, l’Ajuntament espera reduir el turisme d’escombraries i, així, preservar la neteja i el benestar dels barris del municipi. Aquesta freqüència serà avaluada durant els propers dies per si calgués fer-hi algun ajust o modificació.