Castelló d'Empúries inicia les obres del nou edifici polivalent a la plaça de les Palmeres

El nou equipament serà per la pràctica d'activitats esportives, culturals o socials, entre d'altres

El municipi de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha començat les obres de la plaça de les Palmeres, un projecte que inclou la construcció d'un edifici polivalent per a la pràctica d'activitats esportives, culturals, socials, lúdiques i religioses.

Les obres es dividiran en dues parts: la primera fase consistirà en la reurbanització de la plaça per a crear un espai totalment pla i accessible sense desnivells, amb una nova pavimentació basada en franges transversals que potencien la relació entre l'Avinguda Fages de Climent i el Port Nàutic. Això permetrà mantenir la funció d'aparcament.

La segona fase inclou la construcció d'un edifici de planta rectangular i molt transparent, que estarà format per pòrtics que seguiran el mateix ritme que el paviment de la plaça. Els pòrtics sostindran la coberta, que té forma sinuosa i recorda el mar, un element típic de la situació on es troba l'edifici. A l'interior, hi haurà dos volums tancats on es podrà realitzar tota mena de celebracions i actes, un amb l'escenari, vestuaris i instal·lacions, i un altre amb el bar i els lavabos públics.

Els materials i colors utilitzats estan dissenyats per integrar l'edifici i la plaça al màxim en l'entorn i donar protagonisme al Club Nàutic, un edifici emblemàtic. El color blanc i la fusta, presents en els vaixells, seran els materials predominants.

A partir del dilluns 15 de maig, l'aparcament de la plaça de les Palmeres romandrà tancat fins a nou avís.