El Govern veu ''plena contradicció'' amb el seus valors el pla urbanístic de la Ryder Cup a Caldes

Laura Vilagrà renega de la construcció d'un camp de golf i 185 cases de luxe

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha afirmat que el pla urbanístic dels promotors del torneig Ryder Cup 2031 a Caldes de Malavella (Girona) entra "en plena contradicció amb els valors del Govern de foment de igualtat d'oportunitats, equilibri territorial i transformació verda".

Així ho ha expressat en resposta a una pregunta del diputat no adscrit Antonio Gallego que publica aquest dimarts el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (Bopc), consultat per Europa Press.

Segons ha explicat Vilagrà, els promotors d'aquest esdeveniment de golf han presentat un pla urbanístic que implica la construcció d'un nou camp de golf i de 185 cases de luxe per acollir el torneig.

"Aquesta contradicció es converteix en encara més flagrant en la situació de sequera que el país pateix ara mateix. Per tant, el Govern no pot donar suport al plantejament actual de la Ryder Cup 2031", ha avançat.

Davant d'això, Vilagrà ha recalcat que el Govern donaria suport a l'esdeveniment "sempre i quan respecti el medi ambient i no vagi vinculat a un macroprojecte urbanístic".

"El Govern de la Generalitat dóna suport al desenvolupament d'esdeveniments esportius que suposin una oportunitat per a la pràctica esportiva i per al desenvolupament del territori", ha afegit.