Troben a Ribes el cadàver esquelètic d'un home desaparegut el 2022

El cos anava acompanyat de roba, sabates i un DNI

Un escalador va trobar un cadàver esquelètic dissabte passat en una petita plataforma en un lloc abrupte i de difícil accés a prop de la carretera N-260, passat el pont de la Cabreta, en direcció a Ribes de Freser (Ripollès). Els ossos humans estaven dispersats per l'efecte dels animals i les inclemències del temps. La documentació que es va trobar amb els ossos corresponia a un veí de Granollers de 76 anys que constava com a desaparegut des del 8 de juny de l'any passat.

Un grup de Mossos d'Esquadra especialitzats en muntanya va arribar al lloc per acompanyar la comitiva judicial a fer l'aixecament del cadàver. Segons explica El Punt Avui, a més de l'esquelet, que estava dispersat, s'hi van trobar peces de roba, sabates, un cinturó i també un DNI. Les proves de medicaments i les peces de roba trobades al lloc corroboren que el cos correspon a l'home desaparegut a Granollers, però caldrà fer proves d'ADN per poder confirmar científicament la identitat de la víctima.

La família del desaparegut era originària de Campdevànol, molt a prop d'on ara ha estat trobat, el cos de l'home. La hipòtesi que es plantegen els investigadors del cas és que l'home va pujar en un tren a Granollers i va anar fins a Ripoll o a Campdevànol.

No obstant, el que té difícil explicació és com va poder accedir a aquell racó inhòspit, emboscat i abrupte on s'ha trobat el cadàver. Difícilment es podrà establir la causa de la mort per l'estat esquelètic de les restes, que han estat traslladades a l'Institut de Medicina Legal de Girona.

La troballa ha estat realitzada per un aficionat a l'escalada que rastrejava la zona de la pedrera del Sagnari buscant les antigues vies ferrades de Ribes de Freser. Els ossos humans van ser trobats en un punt on l'home va decidir parar per fer una petita pausa durant la seva activitat. El lloc on es va trobar el cos va ser una sorpresa per a l'escalador, ja que es troba en una zona d'accés complicat i en un lloc on no es sol transitar.