Nova 'timbrada' a Girona per reclamar ''entorns escolars segurs''

Una cinquantena de persones s'han concentrat a la plaça del Vi per denunciar que no s'ha aplicat la moció

Nova timbrada a la plaça del Vi de Girona per reclamar que es compleixi la moció aprovada fa un any i hi hagi "entorns escolars segurs i saludables". Una cinquantena de persones, la majoria en bici, s'han concentrat en aquest punt i han denunciat que no hi ha hagut avenços.

La protesta manté vives les reivindicacions de fa un any. Entre elles, suprimir el trànsit a l'entorn més immediat dels centres educatius, eliminar places d'aparcament per cotxes i substituir-les per llocs per bicicletes o potenciar el transport públic.

"Les propostes continuen vigents, no hi ha hagut cap avenç significatiu, cap gran canvi en aquesta realitat que fa anys que reclamen i, com que no s'ha fet res, tornem a reivindicar que les coses avancin", assegura el membre de Revolta Escolar Girona, Bernat Quintana.

Fa un any, concretament el 9 de maig del 2022 desenes de persones es van congregar en aquest mateix punt. En aquella ocasió la protesta també va arrencar a les escoles i instituts fins arribar a la plaça del Vi, on van fer tocar el timbre com a protesta.

La 'timbrada' va coincidir amb la celebració d'un ple. Pocs minuts després, els representants de les 29 associacions de famílies d'escoles bressol, de primària i instituts de Girona van defensar la protesta en forma de moció davant de tots els regidors.