Ensenyen a persones amb discapacitat a millorar la seva autoestima

La Fundació Ramon Noguera i la perruqueria Raffel Pagès de Girona organitzen una jornada formativa

La fundació Ramon Noguera i la perruqueria Raffel Pagès de Girona han organitzat un taller per a un grup d'usuaris amb discapacitat intel·lectual amb l'objectiu que aprenguin a mantenir la higiene del cabell i cuidar el seu aspecte. Un dels objectius de l'activitat és donar-los eines per tal que sapiguen cuidar el cabell i la seva imatge per tal de millorar, alhora, la seva autoestima.

"Tenir una bona imatge ajuda a què les persones amb discapacitat se sentin motivades i amb autoestima", ha destacat la gerent de la perruqueria on s'ha realitzat l'activitat, Nuri Duran. Un total de 20 persones s'han posat en mans dels estilistes, que també els han ensenyat trucs per usar a casa. Aquest dilluns un grup d'unes vint persones de diferents edats, usuaris de la Fundació Ramon Noguera, han participat d'una activitat coorganitzada amb la perruqueria Raffel Pagès de Girona.

Els perruquers, a banda de tallar els cabells als nois i noies, els han explicat quines rutines han de seguir per cuidar el cabell. Els que ho han volgut s'han pogut maquillar i, fins i tot, s'han fet la manicura.

"Estan aquí per veure un canvi d'imatge i adquirir bons hàbits en la higiene dels cabells", ha assenyalat la directora i gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich. La directora de la fundació també ha valorat positivament aquest taller. Tot i que és la primera col·laboració amb la perruqueria, esperen poder-la repetir.

Aquest taller formatiu ha suposat un canvi en la rutina dels participants. En acabat, els nois i noies s'han endut una foto de l'abans i el després i un lot de productes per pode seguir amb els consells que els han donat a casa.