Calonge s'omple de moda i disseny

Les perruqueries del poble ofereixen "preus anticrisi" fins al proper 30 de maig

La segona edició de la campanya promocional 'Calonge et posa guapa' ha omplert de moda i disseny aquesta localitat del Baix Empordà. Des del passat 20 de maig i fins aquest diumenge, el poble ha acollit conferències sobre cirurgia i imatge, exhibicions esportives, tallers, fires, un mercat amb les últimes novetats dels dissenyadors emergents i desfilades de moda infantil. Fins i tot les perruqueries del poble s'han sumat a la iniciativa i ofereixen fins al 30 de maig descomptes i "preus anticrisi".

Des de l'organització, la dissenyadora de TCN i coordinadora del sector de moda, Clara Esteve, ha explicat que es tracta d'una iniciativa "pionera" a la Costa Brava. Segons Esteve, un miler de persones han passat pel poble de Calonge durant aquest certamen. La xerrada a càrrec del cirurgià plàstic de l'Hospital Josep Trueta de Girona, Òscar Huc, i la taula rodona amb els professionals de la moda Anna Portell, Alex Salceado i Jordi Roca han estat algunes de les activitats "amb més èxit" de tota la iniciativa.

Un altre de les ofertes més originals ha estat la proposta de "preus anticrisi" que han implantat els perruquers i els centres d'estètica del poble. Des del passat dimarts i fins al 30 o 31 de maig, aquests establiments del poble sumen esforços i redueixen els seus preus.

"Ha vingut gent d'arreu de les comarques gironines i de Barcelona perquè algunes de les models que desfilaven són d'allà", ha explicat Esteve. "Hi ha molt d'interès pel món de la moda i el disseny, aquesta campanya permet que els petits centres dedicats a aquest sector puguin fer un salt més enllà, professionalitzar-se i mostrar tot el seu potencial", ha assenyalat Esteve. En principi, l'organització té previst repetir l'experiència el proper any.

"Calonge et posa guapa' és un esdeveniment de certa importància, posiciona la Costa Brava dins del món de la moda i cal donar-li un impuls més gran els propers anys per tenir més participants i més públic", ha explicat. Una de les idees que es plantegen és augmentar els 'espònsors' o promoure més el 'fashion market' portant fins a Calonge alguns dels dissenyadors emergents.