El port de Palamós ja ha gestionat 68.000 tones de mercaderies aquest any

S'ha incrementat un 51% respecte l'any anterior

Els ports comercials de Vilanova i la Geltrú (Garraf), Palamós (Baix Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià), gestionats per l'empresa pública Ports de la Generalitat, han mogut durant el primer trimestre d'aquest 2013 un total de 197.758 tones de mercaderies, cosa que representa un increment del 51% respecte el mateix període de l'any anterior.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha fet públiques aquestes dades durant la visita que ha fet aquest dissabte al port de Vilanova i la Geltrú. De fet, el port de Vilanova estat el més actiu, amb un volum de 127.285 tones de mercaderies en tres mesos, de les quals el 92% són exportacions al nord d'Àfrica i d'altres països de la UE. Els principals productes transportats al port del Garraf han estat sal per al desgel, material siderúrgic i fusta. Aquestes xifres representen un increment d'activitat del 80% respecte el primer trimestre de 2012.

El balanç a Palamós

Paral·lelament, el port de Palamós ha gestionat durant el primer trimestre 67.752 tones de mercaderies, de les quals un 44% (29.864 t) s'han exportat a països de la Unió Europea, mentre que el 56% restant (37.888 t) s'han importat des de països europeus, sud-americans i el Canadà. Pel que fa al tipus de mercaderia, Palamós ha mogut biomassa forestal, pasta de paper, ciment, barita, productes siderúrgics i fusta. L'activitat ha crescut un 14% respecte el mateix període de l'any anterior.