Detenen set menors per robar a un pis de Roses

Uns eren amagats a l'edifici i la resta traginaven dos televisors robats pel carrer

Els Mossos d'Esquadra han detingut set joves menors d'edat a Roses, acusats de robar dins un pis del municipi. Els fets van passar el 22 de maig, quan la policia va sospitar en saber que hi havia quatre nois que traginaven dos televisors pel carrer i es va acostar al lloc on havien estat vistos. Quan els joves van veure els agents, van intentar fugir però els mossos van aconseguir detenir-los. Les altres tres detencions es van fer al pis on els joves havien entrat a robar.

Els agents van detectar que havien forçat una finestra per accedir a dins. Un cop al domicili, van escoltar soroll a baix i van trobar tres menors més amagats a la terrassa del pis inferior. Un quart noi va aconseguir escapar. Pels voltants de dos quarts de quatre de la tarda del 22 de maig, els mossos van saber que hi havia quatre joves carregant dos televisors per un carrer del barri de Mas Mates de Roses (Alt Empordà). Mentre una patrulla s'adreçava al lloc, va detectar amagats darrera uns murs de la ciutadella de Roses els quatre menors, que, en veure la policia, van deixar els televisors que duien i van intentar fugir. La policia va poder-los retenir i els va detenir tots quatre.

Els menors duien dos televisors de pantalla plana de grans dimensions i una motxilla amb diversos elements dels televisors i altres aparells.

Mentrestant, una altra patrulla es va adreçar fins al lloc on havien estat vistos els nois -al barri de Mas Mates- i van observar com una casa propera tenia un tancament d'alumini forçat. Els autors dels fets haurien escalat per l'estenedor de la roba fins al teulat i, des d'allà, al balcó on es trobava la finestra.

Mentre estaven realitzant les comprovacions al pis, els agents van escoltar sorolls provinents del pis inferior de la casa i van observar com un noi jove fugia saltant per la finestra forçada. La policia va localitzar tres nois més a la terrassa del pis inferior, on els va detenir.

Els set menors estan acusats de ser autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili. Els mossos no donen la investigació per tancada a l'espera d'identificar el jove escàpol.

Els menors detinguts van ser lliurats als seus tutors legals i els fets es van posar en coneixement de la Fiscalia de Menors.