Un miler de persones es manifesten a Girona l'1 de Maig: ''Volem arribar a final de mes''

La mobilització crida proclames contra la inflació i a favor de la redistribució de beneficis

Manifestació del Dia del Treball amb regust d'eleccions a Girona. A les portes de les properes municipals, els sindicats majoritaris reclamen als partits polítics d'esquerres que garanteixin els drets de la classe treballadors i de la majoria social.

"I demanem als treballadors que votin opcions progressistes que estiguin a favor dels interessos de les classes treballadores, i no a aquells retrògrades que el que volen és tancar-nos a les dones a casa i que els empleats anem perdent drets", ha afirmat la secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López.

El missatge d'aquest 1 de Maig a la manifestació convocada per CCOO i UGT a Girona que ha aplegat un miler de persones, ha clamat contra la inflació i la pèrdua de poder adquisitiu. "El que reivindiquem avui és la necessitat d'apujar salaris per no rebaixar el nivell de vida, que impacte de manera decidida en les famílies en aspectes com l'alimentació", ha exposat el secretari general de la UGT a la demarcació, Maxi Rica.

Contra la inflació i, també, contra l'enriquiment de les empreses a costa dels treballadors. En aquest sentit, Rica ha subratllat que cal implantar mesures per redistribuir la riquesa. "La responsabilitat social no és només un paper, és pagar salaris dignes. Les empreses estan tenint beneficis extraordinaris mentre que, per als treballadors, la cistella de la compra s'ha encarit un 14% mentre els salaris han augmentat només un 4. Estem perden poder adquisitiu a marxes forçades", ha afegit López.

Els sindicats fixen com a fites actuals la negociació dels convenis de comerç i indústria: "Les empreses s'han d'asseure a negociar acords salaris i convenis que garanteixin el nivell de vida".

A nivell de demarcació, CCOO i UGT també han reclamat deixar de posar "tots els ous a la cistella del turisme" i diversificar l'activitat econòmica, evitant la destrucció d'empreses com ara Nylstar de Blanes (Selva). "No pot ser que continuem amb una forma de turisme que es basi en l'explotació de les persones", ha dit Rica.

Al final de la manifestació, i des de l'escenari, els sindicats també han reclamat a l'IAS que s'assegui a negociar "sense xantatges" per atendre les reivindicacions dels treballadors i arribar a un acord en aspectes com ara l'antiguitat, actualment en conflicte laboral.

Durant la manifestació, els treballadors han cridat consignes com ara "Volem arribar a final de mes" o "Abaixeu els preus, apugeu salaris". Quan la capçalera ha arribat a la plaça del Vi, han llançat bombes de fum de color lila per subratllat les reclamacions feministes en favor de la igualtat laboral.