La companyia aèria Andalus va cancel·lar el darrer vol programat ahir a Maó

Només han sortit 3 vols des de que es va començar a oferir el servei fa una setmana

Fonts d'Aena van confirmar que l'últim vol de la companyia andalusa que uneix Girona i Maó es mantenia, tot i que finalment el vol programat per les 9.25 hores d'ahir dissabte s'ha cancel·lat, després de saber aquest mateix divendres que la companyia andalusa suspèn de manera 'temporal' la ruta Girona-Maó a causa de la baixa ocupació d'aquest mes d'abril. Així ho ha confirmat el cap de Màrqueting i Vendes d'Andalus, Juan Hidalgo.

Hidalgo ha explicat que 'una companyia petita' com Andalus, no es pot permetre una ocupació que no arriba ni al 20% ja que 'no és rendible'. Tot i això, es preveu que la ruta torni a funcionar a finals de maig a l'espera que la demanda augmenti.  Ja és el vol amb la història més breu a l'aeroport de Girona-Costa Brava, ja que va començar fa tot just una setmana, i només se n'han fet 3 vols: el del dissabte passat, el del dilluns i el del dimecres. Actualment, a través del web de la companyia ja no s'ofereix el vol a Maó.

D'altra banda, des de fa un mes el ministeri de Foment està fent un seguiment 'estret i minuciós' de les operacions d'Andalus d'acord amb les directrius europees que s'apliquen a una companyia quan es troba en una situació econòmica complicada. Foment exigeix a la companyia aèria andalusa un pla de viabilitat i mesures per resoldre la seva situació econòmica.

Per la seva banda, el cap de Màrqueting i Vendes de la companyia, Juan Hidalgo, ha remarcat que Andalus segueix sent una 'companyia rentable' ja que la resta de rutes que tenen disponibles tenen una 'plena ocupació'.

Unes altres rutes que de moment també estan suspeses de manera temporal són els vols que van de Gibraltar cap a Madrid i Barcelona a causa de diverses avaries en els avions que realitzen la ruta. La suspensió és fins el 19 d'abril a l'espera que les naus d'origen brasiler puguin ser reparades quan les peces provinents d'Estats Units arribin.