Avís per forts xàfecs aquest cap de setmana a la demarcació de Girona

Poden caure fins a 20 litres per metre quadrat en mitja hora

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja a la demarcació de Girona. Els xàfecs poden ser localment d'intensitat forta i es preveu una possibilitat de precipitació superior a 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. El grau de perill màxim és de 3/6. L'avís estarà en vigor des del dissabte a les 12:00 fins al diumenge a les 18:00.

Durant aquest cap de setmana s'esperen ruixats que poden acabar deixant precipitació a qualsevol punt. Les comarques del terç nord poden ser les més afectades, amb acumulacions entre 20 i 50 litres. Els models meteorològics indiquen bones condicions per a la formació de tempestes a la comarca de Ripoll demà a les 17h, amb una cisalla molt marcada, valors elevats de CAPE i aigua precipitable.

A més, es produeix un canvi de massa d'aire evident aquest cap de setmana. Els valors de temperatura a 1.500m seran al voltant dels 20 ºC avui divendres, però es preveu una caiguda important a finals del cap de setmana, amb temperatures entorn dels 10 ºC.

Entre les comarques més afectades en destaquen el Ripollès i la Garrotxa, mentre que la resta, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, Gironès i Selva també rebran precipitació però en menor mesura.