Vilobí s'oposa a la ubicació de la futura estació del TAV a l'Aeroport de Girona

L'alcaldessa considera "una vergonya" que s'opti per una opció que afecta una desena d'habitatges

L'Ajuntament de Vilabí d'Onyar (Selva) ha manifestat en un comunicat l'oposició a la ubicació triada pel Ministeri de Transports de la futura estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV). Una setantena de veïns del municipis han assistit aquest dijous a la reunió informativa convocada pel consistori referent a la possible construcció de l'equipament ferroviari.

"L'Ajuntament està treballant per defensar els interessos del veïnat, que és la nostra màxima preocupació i prioritat", ha comentat l'alcaldessa, Cristina Mundet, després de constatar que l'opció que ha escollit el Ministeri afecta una desena d'habitatges. "Entenem els interessos del govern espanyol però han d'entendre que els nostres van en una altra direcció", ha afegit Mundet.

"És una vergonya que el Ministeri opti per la opció més traumàtica, quan hi ha d'altres alternatives que no afecten directament els habitatges. És sorprenent que ja obertament estiguin apostant per una opció menys respectuosa amb el medi ambient basant-se només en criteris sòcio-econòmics", ha lamentat la batllessa.

El Ministeri de Transports va treure a informació pública el 29 de març l'estudi informatiu de l'estació, que inclou l'anàlisi de la ubicació, l'esquema de vies, el disseny de l'edifici de viatgers i la connexió amb l'aeroport.

Segons indica l'Ajuntament, de les dues opcions d'ubicació que es presenten al document, s'opta ja per la segona, que és la que suposaria "un perjudici més gran" per a la població atès que afectaria una desena d'habitatges.

El consistori ja treballa per presentar al·legacions al projecte i planteja una opció alternativa. Se situaria a l'est de les vies i es desplaçaria 140 metres al sud. L'eixamplament de les vies i la connexió amb l'aeroport no afectaria cap habitatge.