L'IAS nega esperit de venjança per denegar dues peticions de canvis de jornada

L'entitat sanitària assegura que no hi ha prou recursos humans per garantir les guàrdies i demana temps

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) nega que hi hagi esperit de venjança darrera de la decisió de denegar dos canvis de jornada de professionals de l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès). Aquest dijous el sindicat Metges de Catalunya emmarcava la decisió com una resposta després que els treballadors critiquessin la posició de la direcció en la negociació del conveni col·lectiu.

Des de l'IAS, però, asseguren que si aprovés un d'aquests canvis de jornada deixarien el servei de guàrdies cobert amb només dos facultatius i això portaria a una atenció "que no correspon en temps i forma". Per això assegura que ha denegat els canvis mentre estudia mesures alternatives, ja que dos treballadors estan de baixa per naixement.

El sindicat Metges de Catalunya ha retret aquest dijous en un comunicat que l'IAS busqui venjança a les queixes dels treballadors per la supressió del complement d'antiguitat que estan negociant direcció i sindicats en el nou conveni col·lectiu. Des de MC asseguren que hi havia dos treballadors que havien demanat canvis en la jornada laboral però se'ls han denegat de manera injustificada.

Un dels casos és un professional que treballa al servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'hospital Santa Caterina. En aquest cas, el professional demanava exonerar-se de les guàrdies telefòniques perquè ja té més de 50 anys i el conveni amb el SISCAT li permet fer-ho. Des de l'IAS, però, neguen cap tipus de venjança en aquesta decisió i recorden que en el servei hi treballen vuit professionals.

Un d'ells ja està exonerat de fer les guàrdies per edat i tres d'ells també podrien acollir-se en aquest dret. Malgrat tot, n'hi ha dos que estan de baixa per naixement i això vol dir que si s'aprovessin tots els canvis el servei quedaria amb només dos facultatius en la roda de guàrdies localitzables. Per això, l'IAS demana temps per estudiar una alternativa.

L'altre cas és un professional que ha demanat modificar la jornada per tenir cura d'un familiar dependent. Sobre aquesta persona, des de l'IAS asseguren que totes les sol·licituds per aquest motiu "s'accepten en la seva totalitat".