Quatre detinguts a dos establiments de manicura de Girona i Salt per explotació d'estrangers

Treballaven 10 hores diàries amb un sol dia de descans i a 4 euros l'hora

La Policia Nacional ha detingut quatre persones per explotació laboral de ciutadans estrangers. La detenció s'ha fet en el marc d'un dispositiu d'inspecció en dos establiments de manicura situats a Girona i Salt (Gironès), per prevenir delictes contra els drets dels treballadors i perseguir el foment de la immigració il·legal.

La investigació va revelar que alguns dels treballadors d'aquests dos centres estètics estaven contractats de forma irregular: feien jornades laborals molt extenses sense descans i se'l retribuïa amb salaris baixos. A més, es falsificaven els registres d'horaris i a una treballadora se la va obligar a treballar malalta, tot i haver presentat un informe mèdic on acreditava incapacitat laboral.

Com a resultat d'aquesta intervenció s'han identificat setze víctimes i practicat un total de quatre detencions (a l'empresari principal dels centres i a tres persones més), per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i altres connexos.

La Policia Nacional alerta que aquests empresaris s'aprofitaven de la situació d'especial vulnerabilitat de les víctimes per imposar-los condicions de treball perjudicials, no donant-los d'alta a la seguretat social per la seva situació d'estada irregular a Espanya.