Detingut a Lloret un fugitiu de la justícia albanesa acusat d'homicidi

L'home portava documentació italiana per evitar ser identificat

La policia espanyola ha detingut a Lloret de Mar (Selva) un ciutadà albanès acusat d'un homicidi amb arma de foc al seu país. El detingut vivia a Lloret de Mar i portava documentació italiana falsificada per evitar ser identificar. L'home va ser localitzat en el marc d'una operació contra el narcotràfic realitzada a la Costa Brava i Itàlia, en què s'han detingut tres persones més.

L'operació va començar el mes de novembre de 2011 quan la policia va rebre informacions de la presència de persones d'origen italià a la Costa Brava que es dedicaven a distribuir cocaïna a la costa i a subministrar-la a altres residents a Itàlia. Les primeres informacions, els agents van interceptar al mes d'abril de l'any passat un camioner albanès a La Jonquera, amb la intenció d'anar a la ciutat italiana de Torí portant dos quilos de cocaïna a la guantera. La detenció va permetre als investigació conèixer el mètode de transport que feia servir el grup organitzat per subministrar la droga als contactes desplaçats a Itàlia.

Des d'aleshores, la xarxa va modificar el sistema de distribució de la droga, i feien servir correus humans desplaçats fins a Lloret de Mar per abastir-se de cocaïna i tornar amb el subministrament fins a Torino. Per amagar la droga, construïen dobles fons als habitacles o a la carrosseria del vehicle per no ser detectats.

Gràcies a la col·laboració de la policia local, el 9 de maig passat, es van poder detenir tres membres de la trama, i després de diferents investigacions es va descobrir que un dels narcotraficants arrestats residia des del 2011 a Lloret de Mar, utilitzant una identitat falsa, i que en realitat era un ciutadà albanès que tenia una ordre internacional de detenció per homicidi amb arma de foc.

En els domicilis registrats a Lloret de Mar, els agents es van interceptar un quilo de cocaïna, 1.500 euros en efectiu, nou telèfons mòbils, eines per adulterar la droga i algunes joies. La policia va trobar també passaports, cartes d'identitat i permisos de conduir italians amb la fotografia del reclamat.

Els detinguts van passar a disposició policial. Als dos màxims responsables se'ls va decretar presó provisional, mentre que els altres dos membres del grup van quedar amb llibertat amb càrrecs.