La Generalitat permetrà a uns pares construir una nova escola a Salt

Els membrs de l'AMPA del Gegant del Rec volen utilitzar materials ecològics

Ara fa unes setmanes, l'escola El Gegant del Rec de Salt va donar a conèixer que volia construir el nou centre educatiu amb l'ajuda dels pares i mares que es troben a l'atur. La proposta de l'associació sorgia després que els progenitors estaven "cansats" de veure que els seus fills estudiaven en "males condicions" i dins de mòduls prefabricats. Davant d'aquesta situació, farts d'esperar que es construís el nou centre, van apostar per implicar-se en el projecte.

La seva idea és construir la nova escola al costat de l'actual i fer-ho per fases, utilitzant materials ecològics, esponjant la despesa, potenciant les energies renovables i amb un procés participatiu i obert. Aquest dijous al matí, representants de l'AMPA s'han reunit amb el director general de Centres Públics de la Generalitat, Jordi Roig, i el delegat d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, a qui han exposat la seva proposta.

Des de la Generalitat han explicat que ho veuen com una idea "interessant i engrescadora". Per això, a partir d'ara es començarà a treballar per fer-ho possible trobant els "mecanismes legals necessaris" ja que es tracta d'un procés "poc habitual". Després es començarà a crear un conveni entre la Generalitat, l'Ajuntament i la Universitat de Girona. En principi, segons l'AMPA, està previst que des de la UdG s'encarreguin de redactar l'avantprojecte del nou centre.

Des de l'associació de pares i mares ressalten que la iniciativa busca promoure la construcció sostenible i donar feina a pares que es trobin a l'atur. A més, pretén implicar a tota la comunitat educativa d'El Gengat del Rec.