Reconeixen més de cent persones en el 25è aniversari del desplegament dels mossos al Pirineu

Lliurades 110 felicitacions i 11 condecoracions en el Dia de les Esquadres

Més d'un centenar de persones han obtingut un reconeixement a la seva tasca en el marc del Dia de les Esquadres de l'Alt Pirineu i Aran. L'acte, celebrat aquest dimecres al Casino Ceretà de Puigcerdà (Cerdanya), coincideix enguany amb el 25è aniversari del desplegament del cos a la zona.

Concretament, s'han lliurat 110 felicitacions i 11 condecoracions a persones que van dur a terme alguna "actuació meritòria" durant l'any passat. Així ho ha explicat el cap de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran, Daniel Pérez, que ha indicat que un dels reptes del mig miler d'efectius que hi ha a la zona és "estar al costat de la gent" i donar "tranquil·litat". Tot plegat, en un entorn amb un "índex delinqüencial molt més baix que en altres zones molt més poblades".

Pérez també ha destacat la tasca d'un agent que va salvar una família de cinc persones d'una crescuda del riu Garona a la Val d'Aran, que va ser reconegut en l'acte central del Dia de les Esquadres celebrat divendres passat a Barcelona.

Per la seva banda, el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, ha agraït la feina que fa el cos, tenint en compte que s'ha adaptar a un territori extens i amb pobles dispersos.