La Diputació de Girona estrena un web per les exposicions

L'exposició de l'artista Sergi Cadenes és un dels primers muntatges consultables des del portal

La Diputació de Girona ha posat en funcionament un portal web amb l'objectiu de presentar i difondre els circuits expositius que la corporació gestiona. Des del portal www.ddgi.cat/exposicions, el públic pot consultar quines són aquestes exposicions itinerants, així com veure vídeos, fotos i informació diversa de cadascuna d'elles. El web, que també és una eina pensada per als ajuntaments, recull tant exposicions de producció pròpia com les organitzades en col·laboració.

El web s'estrena amb les exposicions itinerants 'Evolució, realitat i moviment', de Sergi Cadenes, i 'Formes en correspondència', de Jordi Martoranno, entre d'altres. A través del nou web, la Diputació de Girona vol presentar i difondre els circuits expositius itinerants que gestiona. Aquests muntatges expositius es poden visitar a sales d'arreu de les comarques gironines i tenen l'objectiu de promocionar els creadors visuals.

El web aglutina en un mateix espai tota la informació que fins ara era molt dispersa i difícilment consultable. Amb aquesta eina, el públic pot conèixer l'agenda de totes les exposicions i consultar informació de cadascuna d'elles.

A banda d'això, en el portal també es poden consultar aquelles exposicions organitzades per la mateixa Diputació que no són itinerants, o aquelles que es realitzen conjuntament amb altres institucions, associacions o entitats. Un apartat de notícies també farà difusió de les exposicions de les entitats que formen part de la Diputació de Girona (com són ara la Casa de Cultura o la Fundació Fita).

Eina per a la programació d'exposicions

El web també serveix perquè institucions, associacions i entitats que vulguin acollir alguna de les exposicions itinerants organitzades per la Diputació de Girona puguin consultar-ne les característiques i la disponibilitat, com també gestionar-ne la sol·licitud a través d'Internet.

Segons ha explicat el diputat Antoni Solà, aquest any hi haurà gairebé un centenar d'itineràncies. La majoria d'aquests muntatges itinerants formen part del cicle 'Exposicions viatgeres'.

'Exposicions viatgeres'

El web ja mostra muntatges expositius com 'Evolució, realitat i moviment', de Sergi Cadenes i 'Formes en correspondència', de Jordi Martoranno, que formen part del programa 'Exposicions viatgeres'. Aquestes exposicions se sumen a les nou que ja han format part d'aquest programa i que s'han pogut veure en molts municipis de la demarcació. A partir del proper setembre serà visitable -dins del mateix cicle- l'obra de Jordi Urbón.

Tant Martoranno com Urbón són els guanyadors d'un concurs que la Diputació va convocar l'any passat, per tal de promocionar la creació artística de les comarques gironines

La Diputació també espera que el nou recurs web incentivi l'interès internacional per les exposicions que organitzen. Actualment la 'Médiathèque' de Narbona té programada l'exposició 'Riquesa i diversitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona', organitzada per la corporació.