Creu Roja presenta el projecte QRoses: mapa digital de recursos de Roses

El programa neix de la necessitat de millorar les competències digitals de joves al municipi

La Creu Roja de Roses-Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha presentat un projecte innovador, denominat QRoses, que té per objectiu posar en valor els recursos bàsics del municipi de Roses, especialment aquells que estan destinats als col·lectius en risc d'exclusió social.

QRoses és un mapa digital que es pot consultar des de qualsevol dispositiu mòbil i que conté informació sobre les entitats, equipaments i recursos bàsics del municipi. Els codis QR que apareixen en el mapa enllacen amb vídeos fets pels mateixos joves que han participat en el projecte, amb entrevistes i explicacions de cada entitat de la vila.

L'acte de presentació del projecte va reunir als joves, les seves famílies i els seus centres educatius, a les 27 entitats participants en el mapa, representants tècnics i polítics de l’Ajuntament i altres administracions públiques, així com a persones voluntàries, sòcies, treballadores i institucionals de la Creu Roja que han fet possible el projecte.

A través d'aquesta iniciativa, els joves participants han pogut aplicar i consolidar els coneixements adquirits en els tallers de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) realitzats durant la primavera del 2022. El projecte també fomenta la relació comunitària entre les diferents parts participants i contribueix a augmentar els coneixements dels habitants sobre els serveis del seu municipi.

El projecte QRoses ha estat impulsat des de la Taula de coordinació del programa de "Benestar i Comunitat" i serà presentat als premis estatals de la Red española de Aprendizaje-Servicio 2023.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al Pla Educatiu d'Entorn del municipi i a la col·laboració amb diverses entitats municipals, entre elles l'Ajuntament de Roses, l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i Dipsalut.