Un total de 28 platges i 9 ports gironins obtenen la Bandera Blava aquest estiu

No es registren canvis respecte l'any passat

Un total de 28 platges i 9 ports gironins han obtingut per aquest estiu la Bandera Blava, un distintiu a nivell internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.
 
El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), tot i que ha comptat amb la col·laboració de Ports de la Generalitat.
 
Per aquest estiu no es registren canvis a la demarcació de Girona mentre que s’incrementa en 3 el número de platges guardonades respecte l’estiu de l’any passat pel que fa a la resta de Catalunya.
 
Durant l’estiu de 2012, prop del 98% de les platges catalanes han obtingut la qualificació d’excel·lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol·licitar la candidatura de Bandera Blava per a  les seves platges. Això és la conseqüència d’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en les fonts  de generació dels residus.
 
Així mateix, les millores en el sistemes de sanejament, el tancament d’abocadors i l’adequació de diverses rieres, lligat a la millora dels accessos de les platges, la informació i altres facilitats, han permès que les platges catalanes estiguin en un bon estat qualitatiu.

Les platges

Les 28 platges de la demarcació de Girona on onejarà la bandera blava són: la Platja Gran de Portbou, la de Grifeu i del Port a Port de Llançà, la platja del Port de la Selva, la d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries, Cala Montgó a l'Escala, les platges de Tamariu, Canadell i Llafranc a Palafrugell, la Fosca de Palamós, les platges de Es Monestir, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristus-ses Torretes a Sant Antoni de Calonge, també Cala Rovira, Platja d'Aro, Sa Conca a Castell-Platja d'Aro, les de Sant Feliu i Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols, les de la Mar Menuda i Gran de Tossa a Tossa de Mar, les de Lloret, Fenals, Sa Boadella i Santa Cristina a Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, Sabanell i Sant Francesc a Blanes.

Els ports

Els ports i les dàrsenes esportives que han obtingut la Bandera Blava són els següents; C.N. Llançà, C.N. Port de la Selva, port esportiu de Roses, C.N. L’Escala,  C.N. l’Estartit, Marina de Palamós, C.N. Port d’Aro i Club de Vela Blanes.