Nits de Circ arriba a la tercera edició amb un espectacle centrat en atraccions aèries

A Besalú es podrà veure del 9 al 12 d'agost i a Roses del 16 al 23 d'agost

Els Jardins del Molí de Besalú (Garrotxa) i la Ciutadella de Roses (Alt Empordà) acolliran aquest agost la tercera edició de 'Nits de Circ' del 9 al 12 i del 16 al 23, respectivament.

En total, hi participaran 24 artistes internacionals d'11 països, que oferiran nou atraccions de circ sota els estels amb acompanyament musical en directe de la Paris Circus Orchestra. L'edició d'enguany se centra en les atraccions d'acròbates aeris amb presència de cintes aèries, cercle, trapezis volants i funàmbuls a gran alçada.

Nits de Circ transcorre en un circ complet, però sense sostre. Es tracta d'un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques, escenari amb llotja per l'orquestra i cúpula. L'aforament total supera els 12.000 seients.

Aprofitant la pausa anual que a mitjans de la seva gira efectuen alguns dels majors circs itinerants, Circus Arts Foundation proposa un espectacle que reagrupa sota una mateixa pista a l'aire lliure una selecció de les principals figures dels grans circs del món. Els caps de cartell de circs del prestigi com Arlette Gruss, Bouglione, Knie o Krone ocuparan la pista sota les estrelles en una nova entrega Nits de Circ.

Per aquest 2023, s'ha dissenyat un espectacle totalment nou, sense entreacte, d'una hora i mitja de durada que, amb l'acompanyament en directe dels músics de la Paris Circus Orchestra, proposarà fins a 9 atraccions internacionals amb 24 artistes d'11 nacionalitats.

Els espectacles comptaran amb la presència del còmic xilè Matute, els trapezis de The Flying Henriquez, els malabars de rebot de Sergio Paolo, el llançament de ganivets de Blade 2 Blade, el cercle aeri d'Alexandra Sazonova, el màstil xinès de Duo Acero, els funàmbuls a gran alçada de Marin Family, els peruans Duo Vitalys amb l'atracció de mà a mà i les cintes aèries de Giselle Souza.

Les prop de 15.000 entrades disponibles per les dotze representacions s'han posat a la venda aquest divendres i fins aquest diumenge es podran adquirir amb un descompte de cinc euros. Els preus de les butaques a l'aire lliure oscil·len entre els 14 i els 44 euros. Totes les funcions es faran a dos quarts de deu de la nit, però les portes del circ obriran a les vuit perquè el públic pugui gaudir prèviament de la zona de food trucks.

Nits de Circ

Fa dos anys la fundació cultural sense ànim de lucre Circus Arts Foundation, la mateixa que anualment proposa el Festival Elefant d'Or i el Gran Circ de Nadal de Girona, va crear un nou concepte d’espectacle: Nits de Circ, on el "best of" de les atraccions circenses de la temporada actuen a la pista d’un circ a l'aire lliure en espais singulars.   

L'agost 2021, 9.300 espectadors van gaudir de la primera entrega d’aquesta producció creada exclusivament per a l'ocasió. En aquell moment, les restriccions van permetre posar a la venda només el 70% de l’aforament total. A més, el públic estava obligat a portar mascareta durant tota la representació i la majoria d’artistes eren europeus. En la segona edició, l'estiu passat, ja sense restriccions, es van superar els 12.000 espectadors.