La 8ena edició de l'Eco.Sí presenta un nou espai de debat obert a tothom

El saló se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny a Girona i acollirà més de 100 activitats i 130 expositors

Eco.Sí, la fira de l'ecologia i el consum responsable de Fira de Girona, arriba a la vuitena edició i estrena un nou espai dedicat al debat obert a tothom, anomenat 'les àgores'. "No volíem fer només una taula rodona, sinó obrir el debat perquè qualsevol persona pugui venir a participar-hi", ha destacat el director tècnic d'Eco.Sí, Oriol Costa.

El debat a 'les àgores' s'iniciarà amb un diàleg entre l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, i el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé. El saló, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny, comptarà amb més de 100 activitats i 130 expositors. L'organització espera que més 8.000 persones visitin la mostra. "Reguem el planter amb optimisme, humor i esperança" és el lema d'aquesta vuitena edició, que alhora serà el fil conductor de totes les activitats, conferències, tallers i exposicions de la fira.

La fira s'estructura al voltant de vuit eixos temàtics (alimentació-agricultura, mercat de la terra, gastronomia, educació, salut, família, bioconstrucció i energies alternatives i tèxtil i cosmètica), que es complementaran amb tallers, conferències i el nou format de 'les àgores'.

'Les àgores'

Eco.Sí estrena un nou format que pretén portar la reflexió al públic. "Enlloc de venir només a escoltar, volem dir-li al visitant que vingui a compartir, a debatre, en definitiva, que participi activament", ha destacat el director tècnic d'Eco.Sí, Oriol Costa.

La fira comptarà amb sis àgores: feminitat i salut, emprenedors, procés constituent, sobirania energètica i bioconstrucció, economia del bé comú i espiritualitat. Cadascuna d'aquestes àgores comptarà alguna persona que les dinamitzarà i incentivarà el debat entre els participants. Entre altres, a l'àgora de l'economia del bé comú hi participarà el periodista Jaume Barberà; a la d'espiritualitat el monjo tibetà i diputat per Europa del govern tibetà a l'exili Thubten Wangchen; i Sophia Style serà a l'àgora de feminitat i salut.

El debat a les àgores s'iniciarà amb un diàleg entre l'economista, president de Justícia i Pau i un dels impulsors del Procés Constituent, Arcadi Oliveres; i el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé.

Activitats

La fira ha organitzat més de 100 activitats per a tota la família amb l'objectiu de difondre i implantar els hàbits saludables, responsables, ecològics i sostenibles. També comptarà amb cinc sales de conferències i tallers, una zona de desfilades i un espai per a les activitats lúdiques infantils.

L'activitat central serà el mercat de productes ecològics de temporada que se situarà al primer pis del palau de fires. Aquest mercat oferirà un ampli ventall de productes, des de verdures i fruites passant per mels, cereals, carns, formatges, embotits biològics, llegums, cosmètics o productes manufacturats artesanals.

La fira repeteix activitats d'edicions anteriors com les demostracions gastronòmiques, els tallers, l'Espai Dona, el networking empresarial o la desfilada de moda.

Eco.Sí, organitzat per Fira de Girona, amb la direcció tècnica de Dynamis i el suport de l'Ajuntament de Girona, obrirà portes el divendres 31 de maig a les quatre de la tarda. Dissabte i diumenge obrirà de les deu del matí i cada dia tancarà a les vuit del vespre.