El PSC creix un 50% en llistes electorals a les comarques gironines

Marc Lamuà destaca que l'augment "consolida la dinàmica" dels últims comicis

El PSC creix un 50% en llistes electorals a les comarques gironines i presenta 110 candidatures per a aquest 28-M arreu de la demarcació. El partit ho ha donat a conèixer aquest vespre en un acte a la Coma Cros de Salt (Gironès), on hi han pres part unes 600 persones.

El primer secretari dels socialistes gironins, Marc Lamuà, ha destacat que l'augment "consolida la dinàmica" de creixement dels últims comicis -on el PSC va presentar 72 llistes- i és un mostra "del treball fet" arreu del territori. "Fa quatre anys ja vam presentar llistes a poblacions on feia temps que no ho fèiem, i ara hi tornem; tenim l'objectiu d'aconseguir més alcaldies i ser una força decisiva als municipis", ha subratllat Lamuà.

Els socialistes ha fet una presentació conjunta de les 110 llistes que concorreran a les municipals a la factoria cultural de Salt. Durant l'acte, s'ha donat protagonisme a tots els candidats, que han passat per l'escenari per resumir el seu projecte. Entre ells, els caps de llista de Salt, Joan Martín; Figueres, Pere Casellas; la Bisbal, Òscar Aparicio; Platja d'Aro, Maurici Jiménez; i Girona, Sílvia Paneque.

Lamuà s'ha encarregat de tancar l'acte i durant la seva intervenció ha destacar que el creixement en el nombre de llistes és fruit "del treball fet" a la província. El primer secretari del partit a comarques gironines també ha afirmat que durant "el Procés", les qüestions municipals van quedar "arraconades" en molts municipis i que "ara el país té la urgència de tornar a centrar les polítiques en les qüestions municipals".

"En els programes de molts dels candidats socialistes es repeteix la idea i el propòsit de governar per a tothom. Els nostres candidats coincideixen en la voluntat clara de situar els esforços en qüestions com la seguretat, la cura i la neteja de l'espai públic, l'accés a l'habitatge, no deixar enrere a ningú, l'economia verda o les energies renovables", ha explicat. "La nostra intenció és posar en marxa els pobles, tornar a activar els municipis centrant-nos en la solució dels problemes de la gent", ha afegit.

Per la seva banda, l'alcaldable per Girona, Sílvia Paneque, ha explicat les línies principals del seu programa de transformacions de progrés i ha recordat la necessitat que tenen les ciutats i pobles de Catalunya de posar-se en marxa.

"Els catalans i catalanes van escollir Salvador Illa com la persona més votada del país i estic convençuda que els socialistes serem el grup més votat a les properes municipals del vint-i-vuit de maig. Posar en marxa el país és fer que la nostra ciutat o municipi sigui el veritable subjecte de les nostres polítiques: endreçar el dia a dia i posar-nos en marxa de l'eficiència, dels objectius i de les consecucions", ha dit. "Allà on ens presentem els socialistes, ho fem per aconseguir el progrés econòmic i social per millorar la vida dels nostres veïns i veïnes", ha sentenciat.

En la seva intervenció, Joan Martín ha recordat la dificultat dels darrers anys i ha remarcat que, "lluny d’haver-se debilitat, els socialistes presenten a aquestes eleccions magnífics candidats i estan més forts que mai i més determinats que mai". Per la seva banda, Maurici Jiménez ha destacat "la necessitat d'acostar més l'administració local al ciutadà i que aquesta sigui un exemple de transparència i rigor".

El candidat per Figueres, Pere Casellas, ha destacat totes les responsabilitats que el PSC ha assumit els darrers anys i ha parlat de "la Figueres que avança", com a resultat de treballar "molt". Òscar Aparicio, per la seva banda, ha assenyalat "la importància d’impulsar econòmicament i socialment aquells municipis que, com la Bisbal han quedat estancats en els darrers anys", i ha proposat fer-ho amb una gestió responsable, sanejada i rigorosa.

Entre els municipis on els socialistes presenten noves llistes, hi ha Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Portbou, Riudarenes, Les Planes, Campdevànol, Vilamalla, Sant Jordi Desvalls, Colera, Pont de Molins, Riudellots, Serinyà o Queralbs.