Cala Vento: '''Casa Linda’ és el nostre disc de rock per a tots els públics''

El duo empordanès publica el quart àlbum de la seva trajectòria, el seu treball "més rocker i amb més mala llet”

El disc ‘Casa Linda’ vol ser refugi, oasi i bombolla enmig del soroll del món exterior i del dia a dia. Una bombolla creada pel grup empordanès Cala Vento i contruïda a partir d'onze cançons, les més rockeres de la seva carrera, assegura el duo empordanès format per Aleix Turón i Joan Delgado.

“Volíem aconseguir el nostre millor disc i el nostre disc de rock per a tots els públics”, afirma Delgado, en una entrevista amb. A més de ser el seu àlbum més rocker, estan segurs que és el seu treball amb més mala llet i el més eclèctic. ‘Casa Linda’ (Montgrí, autoeditat) s'estrena aquest divendres.

El guitarrista i cantant Aleix Turón explica que el nou disc va néixer després de la pandèmia. Per això s’ha de situar el seu origen al 2020, un any després de la publicació de ‘Balanceo’ i un any on el grup tenia prevista la seva participació en diversos festivals.

Tot això va queda frenat per la pandèmia on el sector de la música “va quedar molt tocat”. En aquest temps, el duo va decidir arreglar el local d’assaig per convertir-lo en un estudi de gravació. Al 2021 van posar-se a composar cançons i a principis del 2022 van començar a gravar el disc.

En aquesta ocasió, en comptes de gravar-lo amb un sol productor, els venia de gust “repartir el joc” i anar a buscar diversos productors com Martin Glover ‘Youth’, Emili Bosch i Santi García. Jordi Mora ha estat el tècnic de mescles. ‘Casa Linda’ té les col·laboracions d’Amaral, Gorka Urbizu (Berri Txarrak) i Gospelians de Girona

“Volíem aconseguir el nostre millor disc i el nostre disc de rock per a tots els públics”, assegura el bateria, i també veu, Joan Delgado. El grup, diu, sempre ha perseguit aquest objectiu d’arribar a tots els públics. Delgado creu que ‘Casa Linda’ és el seu disc que “sona millor, és més rodó i més eclèctic” i que manté, afegeix, l’essència de Cala Vento perquè és un àlbum fet pels dos músics amb guitarra i bateria i altres instruments tocats per ells mateixos. “És el disc més rocker i amb més mala llet”, declara.

Les paraules rocker i rock estan molt presents quan descriuen el seu estil i la seva música. El bateria creu que actualment hi ha pocs grups de rock a Catalunya i especialment grups de gent jove que toqui en aquest estil. Posa com exemple el grup Don Peralbo, que van guanyar el Sona9 l’any 2021 i que sí fa rock.

Turón també reflexiona sobre un altre fet actual més generalitzat i és que la música contemporània dels últims cinc anys es basa molt amb l’ordinador i amb l’edició del que es grava. “Ara es prenen moltes decisions artístiques en el procés d’edició i no en el de gravació ni el de composició. Els discs de pop ‘mainstream’ com els de Rosalía estan plens de decisions artístiques basades en l’edició”. Lamenta que “la música s’ha tornat una feina molt clínica d’estar amb un ordinador i poc espontani d’agafar un instrument i de tocar amb altra gent”.

Lletres

En el procés de creació dels seus àlbums, majoritàriament, primer fan la música, la melodia i després la lletra. ”Al disc anterior”, explica Delgado, “parlàvem d’intentar canviar el món on vivim, la societat i l’entorn”.

Després de veure que això no és possible, afegeix, el nou disc parla “d’intentar tenir un entorn, una bombolla o un refugi” en aquest món, que en el cas del grup és la ‘casa linda’, que dona nom al disc. Turón afegeix que l’àlbum és com una mini treva de les responsabilitats individuals del dia a dia. “Vol ser un moment de pausa i de tranquil·litat”.

Gira

El grup passarà per diversos festivals com el Festival Maig de Santa Coloma de Queralt el 27 de maig; el Festival Warm Up de Múrcia, el 29 i 30 d’abril; el Tomavistas Festival a Madrid el 23 de juny; el Festival BBK de Bilbao el 6 de juliol i el Cruïlla, un dia després, i el Festival MOBO de Mallorca el 28 de juliol. Posteriorment començarà la gira per sales.