La Catedral de Girona acull divendres la 7a Consueta de Sant Jordi

Se celebrarà a les 18:30h i les 20:30h i cal reserva prèvia

La Catedral de Girona acollirà aquest divendres, 21 d'abril, la 7a edició de la Consueta de Sant Jordi, una obra de teatre litúrgic que representa la llegenda de Sant Jordi tal com s'explica a la consueta medieval de la Catedral de Mallorca del segle XVI. L'espectacle inclou la presència del drac dels Diables de l'Onyar i el sant Jordi a cavall, així com una posada en escena, acompanyament musical i arquitectura catedralícia que apropen l'espectador a l'ambient teatral d'aquell moment.

Les funcions obertes al públic general seran a les 18:30 h i a les 20:30 h. Cal adquirir les places a través del web www.catedraldegirona.cat, ja que són limitades i gratuïtes.

A més a més, enguany es faran dues conferències sobre la figura i el culte a Sant Jordi a càrrec de Manuel Castiñeiras i Maricarmen Gómez, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tindran lloc demà dijous, 20 d'abril, a la capella de Sant Jordi i Sant Dalmau de la catedral. La sessió de l'obra adreçada a les escoles es farà també demà dijous a les 15:15 h.

La producció està dirigida per Guillem Fernàndez-Valls i és a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona, amb adaptació i dramatúrgia d'obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi participen són Pep Massó, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Vallès i Pol Frauca. El cant va a càrrec d'Antoni Madueño i la música de l'orgue serà interpretada per Pau Riuró Bofill. Els efectes de vol aniran a càrrec d'Accialt i la construcció del Drac de Girona ha estat obra de Nuxu Perpinyà. El vestuari, l'atrezzo i el cavall són de Drakònia i els efectes de llum són d'ICMEDIA.

L'esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la col·laboració del Bisbat de Girona, l'Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem (delegació de Girona), l'Institut d'Estudis Gironins, l'Ajuntament de Girona i de la parròquia San Giorgio Maggiore de Nàpols. La Consueta de Sant Jordi es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant, d'aquesta manera, un espai que ja en època medieval havia acollit aquest tipus d'actes, de marcat caràcter pedagògic.