Girona renova els contenidors intel·ligents de l’Eixample i el Mercadal

En total es posaran 58 unitats noves

L’Ajuntament de Girona ha començat la renovació de tots els contenidors tancats i agrupats que funcionen electrònicament de l’Eixample i el Mercadal, que se substituiran per un nou model més modern i més adaptat a les necessitats dels usuaris i usuàries. Concretament, els nous contenidors ja incorporen el sistema electrònic de fàbrica i integrat a l’interior. Aquest sistema és el que permet l’obertura i el tancament amb identificació de l’usuari/ària a través de la targeta personal intel·ligent.

Fins ara, el bloqueig mecànic s’instal·lava com un afegit al contenidor antic, fet que havia provocat incidències de funcionament que s’espera que ara gairebé desapareguin. A més, es compta que això n’allargarà la vida útil. En l’aspecte tecnològic, també disposen d’un sensor d’ompliment que permetrà millorar la gestió i eficiència de la recollida. El tancament electrònic també incorpora un element visual i de so per avisar de l’obertura correcta.

D’altra banda, els nous contenidors també són més ergonòmics i fàcils d’utilitzar, ja que a part de disposar d’un pedal més eficaç, incorporen una maneta lateral per facilitar l’operació a persones amb problemes de mobilitat.

Pel que fa als recipients de 240 litres per a la recollida del tèxtil sanitari, des d’ara mateix es cobreixen amb una estructura metàl·lica afegida per protegir-los, i es manté el funcionament a través de la targeta intel·ligent.

El canvi forma part del nou contracte de neteja i recollida d’escombraries, i avui s’acabarà de fer efectiu en els 58 contenidors i 26 recipients per al tèxtil sanitari inclosos en les àrees de l’Eixample i el Mercadal on s’aplica el conegut com a Sistema Girona de contenidors intel·ligents, o altrament anomenat porta a porta agrupat. Aquest és el model que s’implementarà a inicis del 2024 a tots els sectors de la ciutat on s’aplicarà el sistema de contenidors tancats i agrupats i es farà ja amb aquest nou tipus de contenidors.

Per a les persones usuàries no hi haurà cap canvi ni en els dies de recollida ni en les condicions d’ús de la targeta.