Front comú contra la Generalitat per manca de suport en la celebració de la Ryder Cup 2031 a Caldes

Consideren que el Govern pot deixar escapar l'oportunitat d'ingressar 1.300 MEUR al territori

Clam del teixit empresarial i turístic gironí contra el govern de la Generalitat del que denuncien el seu rebuig al projecte per a celebrar la Ryder Cup 2031 al Camiral Golf & Wellness (anteriorment conegut com a PGA Catalunya) de Caldes de Malavella (Selva).

L’Associació de Càmpings de Girona, la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), la Taula Gironina de Turisme, l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), la FOEG, Pimec Girona i la Cambra de Comerç de Girona consideren que la candidatura és un projecte molt rellevant que representa una gran oportunitat en l’àmbit econòmic i empresarial per a les comarques gironines i per Catalunya.

L’Estat Espanyol ja s’ha posicionat a favor del projecte, així com Barcelona Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Caldes de Malavella. A més totes les Federacions de Golf d’Espanya i els camps de golf de Catalunya han donat el seu suport a la candidatura. En cas de no comptar amb el suport del govern de la Generalitat, l’organització podria plantejar Madrid com una alternativa a la candidatura catalana dintre d'Espanya ja que a Catalunya no hi ha altre espai que pugui acollir la competició esportiva.

“No entenem com un projecte que s’està treballant amb el mateix Govern de la Generalitat i que, a més, és compatible amb el Pla Territorial de Girona s’hagi rebutjat pel mateix executiu. Ens demostra una clara manca de seriositat i descoordinació dintre del govern amb un projecte tan important pel territori. Es tracta d’un dels tornejos més prestigiosos de golf a escala mundial i el tercer esdeveniment esportiu amb més repercussió a tot el món després dels Jocs Olímpics i del campionat del món de futbol”, afirma Miquel Gotanegra, vicepresident de la FOEG i president de la Comissió de Turisme de Foment del Treball. 

Promoció a nivell mundial

Per aquest motiu consideren que la celebració de l’esdeveniment a Camiral Golf & Wellness, abans conegut com PGA Catalunya, comportarà un  impacte econòmic molt important a tot el territori de les comarques gironines, que no només es circumscriu a l’any de l’esdeveniment sinó als anteriors i posteriors anys, i que representarà un reclam per al turisme de qualitat associat a aquesta modalitat esportiva.

El sector turístic gironí subratlla que, segons els càlculs dels organitzadors, la Ryder Cup generarà més de 1.000 llocs de treball addicionals durant l’any de preparació i l’esdeveniment, d’aquests 350 seran permanents al lloc en que s’ha realitzat la Ryder Cup, atraurà més de 270.000 visitants i tindrà un impacte econòmic superior als 1.300 milions d’euros.

Els diners que s’invertiran per part de les administracions, aniran a promocionar mundialment la destinació Barcelona, Girona i Costa Brava amb tornejos de golf de primer nivell, cerimònies de promoció en tornejos de la Ryder Cup previs al 2031 que es faran a Nova York i Irlanda així com la promoció pròpia durant el torneig que es veurà a més de 600 milions de llars de tot el món gràcies a la retransmissió en directe del torneig de més de 2.500 hores en 180 països de tot el món.

Camps de golf sostenibles

Aquest esdeveniment, es realitzarà a les instal·lacions de Camiral Golf & Wellness, una de les destinacions de golf pioneres a Catalunya pel seu compromís amb el territori i la sostenibilitat. Des de fa 10 anys que tenen un biòleg intern que s’encarrega de la preservació del resort i que ha invertit, fins al moment, més d’1 milió d’euros en fer que els seus camps siguin els més sostenibles, sent regats amb aigua 100% reciclada i modernitzant els sistemes de reg per a reduir el consum d’aquesta aigua en un 35%.

D’aquesta manera, les  organitzacions del sector turístic i empresarial de les comarques gironines volen manifestar públicament el seu suport i reclamen el suport de la Generalitat de Catalunya perquè es pugui tancar la candidatura per acollir una de les competicions esportives més importants i seguides del món que enfronta una selecció de jugadors d’Europa i els Estats Units. Consideren que és un projecte de país i, així mateix, demanen a l'administració catalana que també doni el seu suport per fer possible la realització d’aquest esdeveniment.