La Policia Local de Ripoll multa 35 vehicles per excés de velocitat aquest primer trimestre

La velocitat més alta ha estat de 73 km/h en una via limitada a 50 km/h

La Policia Local de Ripoll ha col·laborat amb el Servei Català de Trànsit per dur a terme una campanya de control de la velocitat urbana en diversos punts de la ciutat. S'han enxampat fins a 35 vehicles amb un excés de velocitat superior a 51 km/h.

La majoria dels infractors (28), no són veïns de Ripoll, i els controls s’han efectuat entre la ronda de Castelladral i el carrer Progrés, on addicionalment també hi ha col·locat el radar informatiu que avisa de la velocitat als conductors.

La velocitat més alta detectada ha estat de 73 km/h, més del doble del permès en aquest tipus de via urbana. La Policia Local també compta des de fa un any amb un radar informatiu que mostra la velocitat dels cotxes quan s'hi acosten.

Es tracta d'una eina molt positiva i de conscienciació per als conductors de vehicles. És molt visible i s’ha demostrat que té una alta eficàcia sobre el comportament dels conductors, amb una reducció de velocitat del 25% sense necessitat d'efectuar denúncia.

Aquest dispositiu se suma als elements passius per a la reducció de la velocitat (anomenats popularment esquenes d’ase) que s’han situat. Plegats han contribuït a disminuir sensiblement la velocitat mitjana per les principals vies urbanes de Ripoll, amb una reducció del risc d’accidents.