ERC Girona crea els premis Josep Saguer

L'exregidor i exdelegat d'Esports de la Generalitat va morir el març passat

ERC a Girona impulsa el premi Josep Saguer, en memòria de l’exregidor de l’Ajuntament de Girona i exdelegat d’Esports de la Generalitat de Catalunya, que va morir el març passat.

La secció local anuncia la creació del premi coincidint amb la commemoració del Dia de la República, i que reconeixerà la trajectòria de persones o entitats que hagin destacat en la defensa dels valors republicans.

“Josep Saguer va ser un dels grans defensors de la llibertat, la justícia i la igualtat”, assegura el Vicealcalde i alcaldable per Girona, Quim Ayats, que destaca que “la seva mort ha deixat un gran buit en la defensa dels valors republicans. Amb aquest premi, pretenem mantenir viva la seva lluita i recordar la seva trajectòria com a exemple per totes aquelles persones i entitats que es dediquen a la defensa de la República”.

“És imprescindible mantenir viva la memòria dels lluitadors i lluitadores pel benestar dels nostres pobles i per la defensa de la llibertat i la democràcia. Amb aquest premi, reconeixerem el treball de totes aquelles persones i entitats que fan possible la continuïtat de la lluita per una societat més justa i solidària”, sosté Ayats.

Saguer formava part de la candidatura republicana a les eleccions municipals. Al seu lloc, i de forma simbòlica i en homenatge a la seva figura, el substituirà la seva dona Maria Antònia Prats Caballé.