Detingut al intentar passar per la frontera 18.000 paquets de tabac

La càrrega està valorada en més de 86.000 euros

La Guàrdia Civil ha enxampat a la Jonquera (Alt Empordà) un conductor que intentava entrar des de França 18.000 paquets de tabac valorats en 86.300 euros. Els fets van passar ahir dimarts, quan agents d'aquest cost van interceptar una furgoneta amb matrícula espanyola que es disposava a entrar a Catalunya per la frontera.

Hi anava un únic ocupant, V.F.H.R., de 46 anys i nacionalitat espanyola, que va ser detingut per un presumpte delicte de contraban. El material provenia d'Andorra i no estava degudament precintat. En el moment d'inspeccionar el vehicle, els agents van descobrir que a la part de darrere hi havia el tabac. Després del recompte, es va constatar que duia 6.000 paquets de la marca Marlboro Gold i 12.000 paquets de Marloro Red, per un valor total de 86.300 euros. Seguidament, es va comprovar la legalitat de la mercaderia i es va observar que els paquets no tenien els precintes de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre i per tant es va deduir que provenia d'Andorra.

Per tot això, els agents van comissar la mercaderia i van entregar el detingut al Jutjat de Guàrdia de Figueres per un presumpte delicte de contraban.