Figueres presenta unes fires amb les vigílies de Santa Creu com a novetat

El cap de setmana previ s'han programat diverses activitats

Les Fires i Festes de la Santa Creu 2023 tindran lloc del 28 d'abril al 3 de maig. Com a novetat, enguany, el cap de setmana previ, del 21 al 23 d'abril, tindran lloc les vigílies de Santa Creu, amb activitats i concerts com una Diada Castellera, balls tradicionals, espectacles infantils, el tradicional concurs d'allioli o concerts de nit a la plaça Catalunya.

El pregó tindrà lloc el dissabte, 29 d'abril a les 7 de la tarda i tindrà com a protagonistes tres periodistes figuerencs. Jaume Peral Juanola, director de les emissores de RAC1 i RAC 105, Jaume Serra Saguer, delegat de PRISA Media a Catalunya i secretari general dels Premis Ondas i Lluís Arté Gil, coordinador de Cadena 100 i Rock FM a Catalunya i sotsdirector territorial de Cope Catalunya i Andorra.

Pel que fa als actes, n'hi haurà per a totes les edats i per a tots els gustos: concerts, activitats, gegants, cercavila, sardanes, balls tradicionals, espectacles infantils... Estaran repartits en diferents espais de la ciutat: el Parc de les Aigües, la Rambla, la plaça del Gra, la plaça Catalunya, la Plaça Josep Pla, el Passeig Nou i la Plaça de l'Escorxador entre altres.

La música de festa major estarà repartida, tal i com ja es va iniciar l'any passat, en dos escenaris. Un a Plaça Catalunya, amb concerts d'orquestra com Fórmula V.  Per altra banda, al Parc de les Aigües s'hi ubicarà l'espai Jove i Familiar - l'Espai El Rampell-, un espai que, tal i com ja es va fer l'any passat, serà l'espai de concerts de nit.  Destaquen actuacions com Scorpio, Els Pets, Petazeta, la Fumiga, l'Orquestra Maribel o Clima.

També tindrà lloc el tradicional homenatge a la Gent Gran, un acte de reconeixement als figuerencs i figuerenques que enguany celebren el seu 90è aniversari. En el decurs de l'acte, que tindrà lloc el dia 2 de maig, es farà el lliurament de les medalles municipals creades per celebrar aquesta efemèride.

No hi faltaran els actes tradicionals com la Fira de l'1 de maig i la Fira del Llibre Vell organitzades pel Casino Menestral, les Creus de Maig, la rua del 600, la Diada castellera així com un castell de focs artificials que posarà punt i final a les festes.

El parc d'atraccions estarà ubicat al recinte firal. La diada popular serà el dia 27 d'abril, amb atraccions a 2 euros, i la jornada inclusiva, serà el dia 28 d'abril.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha volgut ressaltar que "són un dies que la ciutat està més viva que mai i ens retrobem al carrer. unes fires inclusives, pensades per a tothom i amb moltes activitats que faran vibrar més que mai. Són festes pensades des del consens i amb la participació de totes les entitats i associacions de la ciutat per fer-les possibles."

Les Fires i Festes de Santa Creu també disposaran d'un got 100% sostenible, fet en un 60% de pallofa d’arròs i la resta amb polímers biodegradables. Per la seva banda, la regidora de Fires i Festes, Ester Marcos, ha volgut ressaltar que "La programació musical d'aquest any és molt potent i amb grups molt diversos".

Cartell de Fires i Festes de la Santa Creu

El cartell de Fires i Festes de la Santa Creu ha esta dissenyat pel dissenyador Àlex Gifreu. És un cartell que reivindica el nom de la ciutat de Figtueres, un cartell dinàmic, de colors diversos, tal i com és de diversa la ciutat de Figueres i que es pot llegir de diverses maneres. També s'elaboraran xapes i 72.000 posagots amb el mateix cartell.