Ayats (ERC) proposa la creació de la regidoria d’Universitat a Girona

El candidat a l'alcaldia trasllada la proposta al rector de la UdG

El vicealcalde i candidat d’Esquerra a GironaQuim Ayats, proposa la creació de la regidoria d’Universitat. “La UdG és un actor estratègic pel futur de Girona i és fonamental que posem en marxa totes les eines necessàries per la coordinació entre l’Ajuntament i la universitat, per anar de la mà”, assegura Ayats.

El candidat republicà ha traslladat la proposta al rector de la UdG, Quim Salvi, amb qui ha mantingut avui una reunió de treball. “La universitat és un espai de formació, recerca i innovació que permetrà a la ciutat de Girona adaptar-se molt millor als nous temps i modernitzar-se per fer un salt endavant”, remarca Ayats, que ho connecta “al nou campus de salut del nou Hospital Trueta, a la innovació vinculada a la creixent indústria agroalimentàries i a les nombroses startups relacionades amb els serveis empresarials i el turisme”.

Conscient del paper estratègic de la universitat, Ayats es compromet “a millorar la coordinació entre l'Ajuntament i la UdG, fer un seguiment dels compromisos, implicant la universitat en aspectes del disseny i planificació de la Girona del futur”. “La ciutat de Girona té uns potencials i unes capacitats extraordinàries que li permeten fer un pas endavant, que permeten fer avançar la nostra ciutat, i la UdG és una d’elles”, diu el candidat republicà, que conclou que “entre tots i totes construirem una ciutat més moderna, dinàmica i innovadora”.

De la seva banda, el regidor d’Educació i Infància i número 3 de la candidatura, Àdam Bertran, que també ha participat a la reunió amb el rector de la UdG, remarca que "Girona és ciutat educadora i ciutat universitària, i cal buscar sinergies per donar suport a les diferents activitats que s’impulsin des de la universitat i generar actuacions encaminades a la construcció d’un sistema universitari que potenciï projectes de col·laboració en recerca i transferència de coneixements a la societat i, per l’altra, fer que la universitat sigui un agent actiu en activitats, accions o estratègies dissenyades pel propi ajuntament o des del teixit econòmic i social de Girona i de la resta de l’àrea urbana”.