Endesa amplia i reforma part de la xarxa elèctrica de Figueres

S'han invertit 80.000 euros per instal·lar prop de 300 metres de cablejat subterrani

Endesa ha finalitzat recentment els treballs d’ampliació de part de la xarxa elèctrica de mitja tensió de Figueres amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric en aquest municipi de l’Alt Empordà.

En concret, s’ha estès un tram de 285 metres de cablejat subterrani de mitja tensió que discorre entre els carrers Ponent, González de Soto i Frederic Mistral. Aquest tram de línia nova permetrà repartir el mercat interior del municipi mitjançant la renovació de la configuració de la xarxa, que ha suposat una inversió de 80.000 euros aportada íntegrament per la Companyia.

A més, s’ha dut a terme la renovació d’un centre de transformació del mateix municipi. La unitat s’ha dotat amb les darreres tecnologies del sector, així, compta ara amb sistemes de protecció dotats d’uns equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

El conjunt dels treballs comporten un increment de la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a un total de 10.300 clients de Figueres.