Un home simula haver patit un robatori de 1.000 euros a Figueres i acaba detingut

Els Mossos l’enxampen conduint un cotxe tot i tenir el carnet retirat

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 28 anys després que aquest denunciés haver patit un robatori amb violència. Els fets haurien passat la matinada del 3 de març a la plaça del Sol de Figueres (Alt Empordà), quan l’home assegurava que sobre les tres de la matinada havia sortit d’un local per fumar una cigarreta.

En aquell moment, dos individus el van agredir fent-lo caure a terra i li haurien robat la cartera amb 1.000 euros. Els investigadors van comprovar en una càmera de videovigilància que la suposada víctima havia estat involucrada en una baralla amb un altre home i per aquest motiu s’havia lesionat. A més, va fugir en un cotxe tot i tenir el carnet retirat.

Després que l’home presentés la denúncia als Mossos d’Esquadra, els investigadors van començar a comprovar els fets fins veure la seqüència dels fets. En aquell moment van veure que s’havia produït una baralla i diverses patrulles de la policia van acudir-hi per aturar els cops i l’home es va amagar de la policia per evitar que el veiessin.

Minuts després, marxa conduint un cotxe tot i que tenia el permís de circulació suspès per la pèrdua de punts. A banda de denunciar els fets, l’home també havia reclamat a l’asseguradora que havia contractat que li retornés els diners i el valor de la roba, que havia quedat malmesa per l’agressió.

Per tot això, els Mossos el van detenir acusat de simulació de delicte, una estafa lleu per reclamar a l’asseguradora cobrar els diners i un delicte per conduir sense el carnet en vigència. Després de declarar a la comissaria dels Mossos, l’home ha quedat en llibertat a l’espera de rebre una citació judicial.