El 'Temps de Flors' deixa una ocupació hotelera superior al 80%

L'oficina d'informació turística de la Rambla ha rebut un 45% més de consultes que l'any passat

L'Ajuntament de Girona creu que la 58a edició del 'Girona, Temps de Flors' ha "desbordat" totes les previsions i ha estat un èxit. De moment, i fins que hi hagi els resultats de l'estudi fet amb l'UdG, es tracta d'una sensació basada en algunes dades com ara l'ocupació hotelera que hi ha hagut aquests dies, les impressions dels restauradors o el nombre de visites que hi ha hagut a les oficines d'informació turística.

L'alcalde, Carles Puigdemont, i la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, han explicat que l'ocupació mitjana als hotels de la ciutat durant els gairebé deu dies que ha durat l'exposició de flors ha estat superior al 80%. Èxit rotund els caps de setmana, amb ocupacions fregant el ple absolut, i entre un 15 i un 20% més d'ocupació entre setmana. "Nosaltres sempre havíem dit que encara no havíem tocat sostre, i així és", ha explicat Puigdemont que afegeix que aquest any han centrat un gran esforç en promocionar l'exposició de flors també entre setmana.

Entre l'11 i el 19 de maig, l'oficina que ofereix informació turística als visitants a la Rambla ha atès un 45% més de consultes que l'any passat i dissabte van gairebé doblar el nombre de consultes que reben el dia que tradicionalment hi ha més afluència de gent, el divendres Sant. Segons ha detallat Cunyat, han passat de les 3.870 consultes del 'Temps de Flors' de l'any passat a les 5.623 d'enguany.

Creuers de Palamós i alta velocitat

També han augmentat el nombre d'autobusos que han arribat a Girona per gaudir de la mostra i els usuaris que han aprofita l'entrada en funcionament de l'alta velocitat per arribar a la ciutat amb TAV. Segons dades de l'ajuntament, hi ha hagut un 14% més d'autobusos, en total 985. A més, 17 d'aquests portaven creueristes que havien arribat al Port de Palamós.

En relació al TAV, durant 'Girona, Temps de Flors', 29.660 persones han utilitzat l'alta velocitat per arribar a Girona. Durant els caps de setmana, l'ocupació dels trens ha estat del 98%. Del total de viatgers, 21.860 han utilitzat els serveis Avant, mentre que 7.800 ho han fet amb els serveis AVE. D'aquests, 3.425 han viatjat fins a Girona des de Madrid, una de les ciutats on Girona ha centrat esforços de promoció.

A més, Cunyat ha explicat que també hi ha hagut un increment considerable de públic francès. Això ha permès, per exemple, que els restaurants fessin un primer torn aviat i han aconseguit així arribar a doblar el nombre de serveis que han fet aquest any en relació amb l'any passat. També ha funcionat "molt bé" la iniciativa posada en marxa aquest d'any d'obrir oferta nocturna.

Un dels assumptes pendents del 'Girona, Temps de Flors' és veure com solucionen els problemes de col·lapse puntual que hi ha en alguns dels llocs, com ara al carrer de la Força.