La meitat de vehicles ja han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona aquest matí

Les retencions fins les 10h no han estat importants

L'operació tornada de Setmana Santa es manté aquest Dilluns de Pasqua després dels primers vehicles que van iniciar-la ahir diumenge. Segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT), fins a les 10:00h d'avui han tornat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) uns 285.000 vehicles, el que representa un 47,6% dels 600.000 previstos per aquesta operació. Malgrat això, aquest any les retencions no han estat tan greus com en anys anteriors.

L'any 2022 a les 14:00h es van arribar a acumular fins a 125 km de retencions en el conjunt de la xarxa viària, fet que va provocar moltes molèsties als conductors. Enguany, per sort, les coses semblen anar una mica millor, però cal mantenir la precaució i estar al cas de les actualitzacions de trànsit.

L'AP-7 és una de les vies que presenta més problemes, amb diversos trams de retencions al llarg del dia. Per això, és important recordar que hi ha vies alternatives com la C-32 que, en el seu tram nord, és gratuïta, mentre que a la part sud hi ha peatges. Així, els conductors poden evitar les retencions i arribar al seu destí de forma més ràpida i segura.