Els ports de Palamós i Roses preveuen un 11% més de passatgers aquest estiu

Els creueristes generaran un impacte econòmic de 5 milions d'euros a la zona

Els ports de Roses (Alt Empordà) i Palamós (Baix Empordà) preveuen tenir 56 escales de creuers i 56.000 passatgers aquesta temporada. Això vol dir un 11% més de passatgers que la temporada anterior tot i que el nombre d'escales caurà un 11%.

Aquest dilluns ha arribat el primer creuer de la temporada al port de Palamós (Baix Empordà). Es tracta del Marella Discovery 2, que ha arribat a les nou del matí provinent del port francès d'Ajaccio. En ell hi viatgen 1.900 passatgers, majoritàriament britànics.

Es preveu que el vaixell marxi cap a les sis de la tarda cap a Palma i entremig, els creueristes preveuen visitar Palamós, les poblacions medievals de Pals i Peratallada (Baix Empordà) i fer senderisme pels camins de ronda. Alguns també aprofitaran per visitar Tossa de Mar (Selva). El vaixell porta la bandera de Bahames i té una eslora de 264 metres, una mànega de 32 i un calat de 8. El registre brut és de 69.472 tones.

El Marella Discovery 2 és el primer dels 50 creuers que aquesta temporada faran escala al port de Palamós. Es preveu que hi passin 55.000 passatgers, un increment del 13% respecte a l'any passat. Tot i així, el nombre d'embarcacions que faran parada al port baixempordanès és un 11% inferior al 2022.

La temporada d'aquest 2023 durarà nou mesos i acabarà el 20 de desembre amb l'escala de l'Ocean Odyssey. El 62% dels passatgers arribaran en temporada baixa mentre que el 38% restant ho faran durant els mesos d'estiu de més afluència de visitants. A més, aquest 2023 es faran set escales inaugurals des de Palamós: Marella Voyager, Azamara Onward, Viking Sky, Seabourn Pursuit, Silver Nova, Viking Sea i Ocean Odyssay.

Per la seva banda, el port de Roses començarà la temporada el 27 d'abril. En aquest port de l'Alt Empordà s'hi faran 6 escales amb uns 6.000 passatgers. Els ports de Palamós i Roses reben creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. Aquest any, el 50% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nord-americà i el 50% restant a l’europeu. A més, aquest any 9 creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava