La segona edició de 'Blanes 12' omple la ciutat amb milers de visitants

El batlle es mostra satisfet amb els resultats malgrat la pluja

La segona edició de 'Blanes 12' ha reunit milers de visitants durant aquests últims tres dies. Segons l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, els comerços i hotels del poble estan "satisfets" amb els resultats tot i que el mal temps ha fet tirar endarrere, a última hora, alguns turistes. Les visites guiades, les rutes pel poble, les exhibicions de diverses disciplines artístiques i els concerts de música en directe al carrer han estat algunes de les 50 activitats de més èxit. Aquesta segona edició ha comptat amb la col·laboració de 200 empreses i establiments. "El fet que el dilluns sigui festa a alguns punts del territori català ha acabat d'arrodonir la campanya", ha explicat Marigó.

El tret de sortida de 'Blanes 12' es va donar el passat divendres amb la 'Shoppin Night' que va omplir de gent el centre comercial del municipi fins a les dotze i dotze minuts de la nit. El principal objectiu d'aquesta iniciativa original és promocionar i reivindicar la ciutat com un punt turístic i cultural oferint tota mena de productes, ofertes i pernoctacions a preus atractius. "La iniciativa ha complert la seva funció, durant els tres dies hem vist el centre de Blanes ple de gom a gom", ha explicat l'alcalde. Segons Marigó, aquesta segona edició ha aconseguit "consolidar" la campanya promocional i ha "donat alegria" al poble.

I és que, enguany, la campanya ha augmentat el nombre d'establiments i projectes adherits en comparació amb l'any passat. En total 200 establiments, comerços i locals s'han sumat al projecte. "És d'agrair el suport de tots els comerciants, botiguers, entitats i associacions que han ajudat a fer possible aquesta idea", ha subratllat Marigó. Durant aquests tres dies s'han portat a terme més de 50 activitats des de projectes infantils fins a rutes turístiques, visites guiada, tallers ecològics o música en directe. "Les activitats que més han funcionat han estat les que s'han fet al bell mig del carrer", ha puntualitzat Marigó.

L'alcalde ha assegurat que encara és aviat per fer una valoració total d'aquesta segona edició però ressalta que gran part dels restaurants van haver de penjar el cartell de complet i tancar les reserves. Durant els darrers tres dies, els turistes han pogut gaudir de menús a 12 euros, promocions úniques i descomptes d'entre el 20 i el 80 per cent en molts productes. "L'únic que ens ha fet una mica la guitza ha estat la meteorologia però tot i així no ens podem queixar perquè quan ha plogut més ha estat durant la nit", ha valorat l'alcalde.