Dues persones es pengen del Pont de Pedra de Girona per demanar la llibertat de l'activista Núria Pòrtulas

El proper 13 d'abril el Tribunal Suprem començarà a deliberar sobre el cas

L'assemblea de suport a Núria Pòrtulas ha fet un acte de protesta a la ciutat de Girona. Aquesta vegada dues persones s'han penjat del Pont de Pedra, al centre de la ciutat. Una de les membres de l'assemblea, Ariadna Monerris, destaca que és un acte perquè la gent no oblidi el cas de Pòrtulas després de tres anys de la seva detenció.

El proper dimarts 13 d'abril, el Tribunal Suprem començarà la deliberació del recurs interposat contra la sentència de l'Audiència Nacional que demana per Pòrtulas 2 anys i 6 mesos de presó. Per això, des de l'assemblea destaquen que aquest dilluns al vespre faran un acte de concentració per donar suport a l'activista de Sarrià de Ter. Monerris destaca que la sentència jutja a Pòrtulas per 'unes ideologies i no per uns fets' i remarca que és 'inadmissible' que això passi en un estat democràtic on els drets i la llibertat d'opinió 'haurien de ser acceptats'.

Amb el lema 'Escull el teu camí, salta el mur i imposa't', dues persones de l'assemblea de suport a Núria Pòrtulas s'ha penjat del Pont de Pedra de Girona per reivindicar la llibertat de l'activista de Sarrià de Ter. Segons explicava Monerris, l'acte és simbòlic perquè la gent es trobi amb un obstacle al seu camí, com és la corda que sosté les dues persones penjades, i que s'adonin que ells poden canviar la seva ruta, saltant la corda o bé passant per un altre lloc. Monerris explica que d'altres persones que trien un camí basat en les seves ideologies i pensaments es troben en obstacles com amb els que ha topat Núria Pòrtulas.