Alerta per fortes tempestes el diumenge

Les precipitacions començaran al nord de les comarques gironines

Protecció Civil ha passat el pla Inuncat d'avís a fase de prealerta per risc de tempestes a partir d'aquest diumenge al matí sobretot al centre i nord-est del país. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions que poden deixar més de 20 litres en 30 minuts previstes per demà començaran al matí al nord de les comarques de Girona, sobretot el Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà, i es desplaçaran al migdia cap al sud afectant tota la demarcació de Girona, el nord de la demarcació de Barcelona -vallesos, Barcelonès i Maresme-, la comarca de la Cerdanya, i part de la Catalunya Central, concretament Bages, Berguedà i Osona.

A partir del vespre, les comarques afectades per l'avís d'intensitat de pluja es reduirien a part de Girona -Gironès i Selva-; nord de Barcelona -vallesos, Maresme i Barcelonès-, i la Catalunya Central -Bages i Osona-.

Al llarg del dia d'avui hi ha hagut precipitacions disperses, algunes d'elles amb intensitat, sobretot a les comarques de la meitat sud. Protecció Civil recorda que per demà s'esperen ruixats i xàfecs que sovint aniran acompanyats de tempesta, calamarsa i fort vent. En aquest sentit, ha demanat molta prudència especialment en la realització d'activitats a l'aire lliure, i recorda que abans de sortir de casa cal consultar les darreres previsions meteorològiques i l'estat de les carreteres.