El Far d'Empordà ja compta amb el seu Centre d'Interpretació del Paisatge

Està estructurat en dos grans blocs

El Far d’Empordà ja compta des de dijous passat amb el seu Centre per la Interpretació del Paisatge de l’Alt Empordà. Aquest acte va comptar amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martinez, de la consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet, de l’alcalde d’El Far de l’Empordà, Jaume Arnall, i la directora de Serveis Territorials d’Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta.

El Centre per la Interpretació del Paisatge està estructurat en dos grans blocs: un dedicat a la interpretació del paisatge i l’altre a la interpretació artística del paisatge. Aquest acte d’inauguració es va dur a terme a la plaça de l’Església, on la consellera comarcal de Medi Ambient va destacar l’alt valor paisatgístic de l’Alt Empordà: “volem conscienciar de la importància del paisatge únic que ens envolta, peça clau per poder-lo mantenir amb el pas dels anys”.

Una línia que va seguir molt de prop la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que també va coincidir en remarcar el valor paisatgístic de l’Alt Empordà i els beneficis que aporta: “tenim mar i muntanya a prop. Tenim una gran quantitat d’espècies de flota i fauna convivint amb nosaltres, tant terrestres com marines. Tenim un entorn privilegiat.”

Després dels parlaments es va fer una visita guiada pel nou edifici, on el tècnic especialista del Consell Comarcal, Òscar Sagué, va presentar les característiques d’aquest edifici. En aquesta visita guiada es va passar un vídeo sobre les unitats del paisatge de la comarca i es va oferir un esmorzar als assistents.