‘Takbir’ del gironí Jordi Calvet, curtmetratge espanyol més premiat en sis mesos

El director ja treballa en el guió del llargmetratge

El curtmetratgeTakbir’ del gironí Jordi Calvet és el més premiat de l’Estat en sis mesos. Així ho ha assegurat Calvet dient que acumula més de 50 guardons de diferents certàmens internacionals, després d’estrenar-se a l’octubre del 2022.

Els últims en sumar-s’hi han estat els dos premis Cóndor de millor direcció i millor curtmetratge del Festival Internacional de Cinema de Buenos Aires. De tots els premis rebuts fins ara, la meitat són de festivals internacionals dels Estats Units, tot i que també té guardons del Japó, Marroc, Països Baixos, Índia o Itàlia. Ara, Calvet ja està preparant el guió del llargmetratge de ‘Takbir’ amb la intenció de poder-lo presentar aviat a les plataformes.

El curtmetratge 'Takbir' es tracta d’una ficció vinculada al jihadisme. L’obra detalla la història d'un autor de thrillers que rep l'encàrrec d'una productora de Turquia per fer una sèrie de televisió sobre un grup terrorista que realitza atemptats a diverses ciutats. Sis mesos després, aquest autor veu com el grup ISIS materialitza dues de les propostes d'atemptats que havia ideat l'autor.

Davant del terror que viu l'home al veure que s'ha convertit en el cervell d'aquestes operacions, decideix anar a la comissaria de la Policia Nacional per avisar-los que el proper atemptat s'hauria de produir a Madrid.

'Takbir' és el primer curtmetratge que ha dirigit Jordi Calvet, tot i que compta amb un càsting de primer nivell. En ell hi actuen Pedro Casablanc, Xènia Tostado, Octavi Pujades, Macarena Gómez o Ares Teixidó.

Des de la seva estrena l’11 d’octubre del 2022, no ha parat de rebre premis. Els dos últims provenen del Festival Internacional de Cinema de Buenos Aires, com a millor director i millor curtmetratge. Però aquests dos reconeixements només fan que allargar la llista de premis que ha rebut Jordi Calvet per la seva ‘opera prima’.

Ara, ‘Takbir’ ha estat seleccionat finalista als premis Fugaz i està seleccionat en altres festivals internacionals com ara els de Lanzarote, Coal cita (Nigèria), Pàdua (Itàlia), Minneapolis, Arizona o fins i tot uns premis que dona la policia italiana. A més, acumula sis nominacions al Festival de Cinema de Niça per a millor direcció, millor guió, millor fotografia, millor actriu (Xènia Tostado) i millor actor (Iván Hidalgo).

Els 52 premis que ha rebut en aquest mig any han convertit a ‘Takbir’ en el curtmetratge espanyol més premiat en aquest període de temps.

El proper repte que té Calvet és aconseguir que el curtmetratge s’allargui i es converteixi en un llarg. De moment, el cineasta ja té el guió acabat i està desenvolupant el projecte per poder-lo presentar a les principals plataformes audiovisuals.