Endesa inverteix 380.000 euros en la millora de la xarxa elèctrica de Montjuïc a Girona

Els treballs tenen com a objectiu preparar les infraestructures per als nous reptes i usos energètics del futur

Endesa ha donat un pas més per a remodelar i confeccionar la xarxa elèctrica de la ciutat de Girona amb l’objectiu de reforçar el subministrament i deixar les infraestructures preparades per a impulsar al barri de Montjuïc l’electrificació de la demanda i de donar resposta a les necessitats actuals amb una inversió de gairebé 380.000 euros, aportats íntegrament per l'empresa.

Els treballs, que s’han dut a terme durant el 2022 i principis d’aquest 2023, han consistit en la substitució de tres trams diferents de línies subterrànies de mitjana tensió a 25 kV que discorren per tres àrees del barri, concretament pels carrers de la Pujada de la Barrufa, la Torre de Suchet, Onze de Setembre, la Ronda de Fort Roig, i els carrers de Berenguer de Palol i del Camp d’Or.

Ha calgut fer 1.900 metres de rases per renovar un total de gairebé 2 quilòmetres de xarxa elèctrica. L’objectiu és acompanyar la capital del Gironès en la seva transformació i creixement, alhora que fer front als nous reptes i als nous usos energètics.

L’actuació estructural també ha comportat la reforma integral de tres centres de transformació, que s’han renovat tecnològicament amb la substitució de les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants.

Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. La finalitat és que, elèctricament, la ciutat estigui més reforçada, més mallada i, per tant, sigui més fiable i robusta.

Amb aquest tipus d’intervencions, la Companyia treballa amb la finalitat de reforçar les instal·lacions davant de l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables per tal de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rendible per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.